Catalá qualifica de"lamentable" la "passivitat de Puig i Ribó en deixar que Barcelona es porte la Copa Amèrica 2024"

"L'escàs interés de Ribó i Puig era per a beneficiar als seus camarades catalans enfront de València" , afirma

Guardar

Imatge de l'America's Cup de València
Imatge de l'America's Cup de València

La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá, ha lamentat que València perda la Copa Amèrica després d'anunciar ja el Govern de Catalunya que serà Barcelona la seu de l'esdeveniment esportiu. "És lamentable que la Copa Amèrica 2024 se'n vaja a Barcelona per la passivitat i els prejudicis de Puig i Ribó que van tirar la tovallola en el minut un malgrat l'interés de l'economia i la societat valenciana per repetir un esdeveniment que va posicionar a València. La falta d'interés institucional en el projecte per a València ha llastrat la candidatura de València, la ciutat que compta amb les millors infraestructures, experiència i el millor camp de regates per a aquesta prova."

Catalá ha realitzat aquestes declaracions després d'anunciar ahir el govern de Catalunya que la Copa Amèrica tindrà la seua seu a Barcelona i anunciar els grans beneficis econòmics per a la ciutat. Catalá ha assegurat que "Puig i Ribó han perdut una oportunitat per als valencians que és imperdonable, especialment perquè haguera sigut un gran motor per a l'ocupació i l'economia de la ciutat de València i tota la Comunitat".

La portaveu popular ha recordat que "Ribó i Puig mai han mostrat un interés clar, mai han apostat per una prova que Barcelona ha sabut atraure perquè li reportarà, només a la ciutat, més de 1.000 milions d'euros" afegint "ja sabem el perquè de l'escàs interés de Ribó i Puig, així beneficiaven als seus camarades catalans enfront de València o Màlaga."

"Tots sabien que tenim el millor camp de regates i experiència en l'organització d'aquest esdeveniment, que projectaria la ciutat i la nostra Comunitat, però la falta de suport i el poc interés mostrat per part de la Generalitat i l'ajuntament fa que Barcelona vaja a tindre una oportunitat d'or per a la seua ciutat."

Catalá ha assegurat que "hem tornat a perdre una gran oportunitat que comptava amb el suport tant empresaris com els representants de la societat civil que sí que volien de nou la Copa Amèrica a València".

La portaveu del PP, María José Catalá, ha assenyalat que la "ciutat de València perdrà aquesta oportunitat. Les edicions de 2007 a 2010 que va portar a València el govern del PP van reactivar el turisme a la nostra ciutat i la seua economia, i ara és la mateixa societat valenciana la que està demanant la seua volta".

Mª José Catalá ha recordat que el Govern de Ribó i PSOE van rebutjar en el ple la moció del PP perquè València optara a portar la nova edició de Copa Amèrica. En ella s'instava tant a la Generalitat Valenciana a recolzar la candidatura de València com a seu de la 37 edició de l'Amèrica's Cup i apostar per la col·laboració pública-privada per a la celebració de la competició esportiva. I finalment també es demanava "al Govern Central a recolzar institucionalment i econòmicament la candidatura de València com a seu de la competició"

Impacte de la Copa Amèrica

L'informe realitzat per la Cambra de Comerç recollia l'impacte "l'America´s Cup genera de manera estàtica en l'economia valenciana un total de 3.663 milions d'euros en producció efectiva i 1.522 milions en valor afegit brut, per als quals s'ocupa uns 40.770 assalariats. Més de la meitat d'aquests efectes es deriven de la despesa que efectuen les administracions públiques (principalment, en infraestructures), una mica més d'una quarta part l'aporten els participants actius en l'esdeveniment, mentre que els turistes són responsables d'un 20% aproximadament".

Mentrestant, l'IVIE (institut Valencià d'Investigacions Econòmiques) en un dels seus informes sobre la Copa Amèrica afirma que "la celebració de la Copa Amèrica, l'esdeveniment esportiu més prestigiós en el món de la vela i un dels esdeveniments esportius de major difusió internacional, suposa una injecció de despeses de tal magnitud que genera impactes econòmics quantiosos sobre la producció, la renda i l'ús de la ciutat designada com a seu de l'esdeveniment".

Destacats