Catalá: "Puig riu de València cobrint només el 5 % del cost dels danys del temporal Gloria"

Els populars afirmen que s'han concedit 71.037 euros dels 1.380.107 dels reclamats en ajudes

Guardar

La síndica del grup popular en les Corts, María José Catalá
La síndica del grup popular en les Corts, María José Catalá

La portaveu del PP en l'ajuntament de València, María José Catalá, ha afirmat que "Puig riu de València en cobrir només el 5 % dels danys del temporal Gloria de 2020. El ninguneo de Puig amb la ciutat es demostra amb la poca ajuda que destina a la capital, ja que es van calcular els danys per valor d'1.380.107,29 euros i la Generalitat només ha concedit com a ajuda 71.037,37 euros" afegint "i mentre Puig riu de València, Ribó segueix en silenci i no protesta, acceptant el que més que una ajuda sembla una almoina".

Catalá ha realitzat aquestes declaracions després d'aprovar-se en la Junta de Govern l'acceptació de l'ajuda concedida per la Generalitat el passat mes de desembre, tres anys després del temporal que va afectar greument a moltes infraestructures de la ciutat.

Com es pot veure en la memòria econòmica que es va remetre a la Generalitat, l'Ajuntament es va haver de gastar prop de 170.000 euros en la retirada de pedres, algues i plàstics en les platges de València; ceca de 120.000 euros de cost extra en les brigades extraordinàries de poda o prop de 70.000 euros en la reparació de canonades i provisió d'aigua potable amb garrafes i altres reparacions en platges.

A més també es va notificar a la Generalitat unes despeses de reparació de danys en béns inventariables, infraestructures i localització geogràfica per un import d'1.015.030,06 euros sent el cost més elevat de prop de 600.000 euros per a instal·lacions esportives municipals o els prop de 250.000 euros de reparació de l'Emissari de Vera, pou i motors de l'Emissari del Saler i reconstrucció d'elements i canalitzacions en platges, moltes d'elles ja reparades i pagades.

Finalment ha destacat, "la lentitud de la Generalitat per a aprovar les ajudes als municipis, prop de tres anys per a pal·liar els danys d'un temporal amb unes ajudes que van cridar d'urgència però que han sigut escasses i lentes. Els valencians es mereixen una administració àgil i que cobrisca molt més les despeses extraordinàries de les administracions públiques".

 

Destacats