Catalá proposa baixar un 10 % el coeficient de tots els trams de l'impost de plusvàlues: "Cal donar oxigen a les famílies"

Denúncia que València manté el tipus de gravamen quasi al màxim permés per la llei (29,7 % ) i reitera la petició del PP de baixar-ho

Guardar

La portaveu del PP en Les Corts Valencianes i a l'Ajuntament de València i secretària general del PPCV, María José Catalá
La portaveu del PP en Les Corts Valencianes i a l'Ajuntament de València i secretària general del PPCV, María José Catalá

La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá, ha anunciat que el PP ha presentat reclamacions a l'Ordenança Fiscal reguladora de l'Impost sobre l'Increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana, el conegut com a plusvàlues.

"La principal reclamació registrada és baixar un 10% els coeficients de tots els trams que contempla aquest impost per a aconseguir que la càrrega fiscal de les famílies baixe" ha afirmat Catalá qui ha recordat que "el PP ha presentat múltiples iniciatives exigint bonificar al màxim al màxim l'impost de plusvàlua, sobretot, per a casos d'herència, violència de gènere o morts per COVID, ja que estem davant impost injust".

"L'esquerra sistemàticament ha tombat totes les iniciatives del PP per a bonificar aquest impost, però nosaltres no desistirem de la nostra obstinació i ara demanem que es baixe un 10% el coeficient davant la situació excepcional que estem vivint amb una inflació desbocada", ha explicat.

Donades les actuals circumstàncies econòmiques i socials, són molts els motius que aconsellen reduir els coeficients aplicables sobre el valor dels terrenys, amb l'objectiu de disminuir la base imposable de l'impost. Travessem una greu situació econòmica, el mes de març l'IPC es va disparar fins al 9,8%, arribant a la seua taxa més alta en 37 anys, per l'increment dels preus d'aliments bàsics, de la llum, dels carburants...

"Davant aquesta situació cal donar oxígens a les famílies als qui cada vegada els costa més fer la compra o pagar la llum o posar gasolina", ha subratllat Catalá-.

La portaveu ha recordat que en el cas de l'Impost sobre l'Increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana, el tipus de gravamen a València se situa en el 29,7% molt pròxim al màxim establit en la Llei reguladora de les Hisendes Locals -30%- i per damunt d'altres ciutats espanyoles com Sevilla, Madrid o Santander. "Per això el PP ha insistit en nombroses ocasions també en baixar-ho, però, de nou, Compromís i PSOE ho han rebutjat".

La portaveu ha recordat que les plusvàlues és dels impostos que més queixes i reclamacions reben per part dels ciutadans: 2.700 reclamacions registrades l'any passat.

Destacats