Catalá proposa aprovar bonificacions del 50% en l'IAE i l'IBI "per a salvar a un sector que viu un moment crític com el dels hotels"

Guardar

04-12-2020 Reunión HOSBEC
04-12-2020 Reunión HOSBEC

La portaveu del Grup Popular, María José Catalá, i la regidora Paula Llobet, va mantenir ahir una reunió amb els representants de l'Associació Empresarial Hostalera i Turística de la Comunitat Valenciana (HOSBEC) per a informar-los sobre les reclamacions que presentarà el PP al pressupost de l'Ajuntament de 2021.

Catalá ha explicat que entre les reclamacions que defensarà el PP estan la petició que per as revertisca la pujada d'impostos i taxes que el govern de Ribó i el PSPV està aplicant aquest any 2020, "i també proposarem una sèrie de bonificacions del 50% en l'IBI, IAE i en la taxa de clavegueram per a ajudar a sectors com el dels hotels i l'hostaleria, que viuen una situació límit".

Sobre aquest tema ha indicat que "malgrat les més de 10 iniciatives presentades per aquest Grup Municipal Popular proposant la reversió d'aquesta pujada impositiva, així com l'aplicació de diferents bonificacions –en l'IBI, IAE, ICIO, Taxa de Clavegueram...- i ajudes que pogueren alleujar en aquests moments als sectors més castigats per la crisi, l'equip de govern sempre s'ha negat a acceptar les nostres propostes".

No obstant això, segons ha apuntat als representants d'HOSBEC, "mentre altres ciutats –com Madrid, Santander, Alacant...- sí que han baixat la pressió fiscal, a València ha pujat de manera considerable. Especialment s'ha incrementat en els impostos que afecten l'activitat econòmica: "l'IBI s'ha incrementat entre un 3 i un 13%; la taxa de clavegueram s'ha incrementat en un 100%; s'ha incrementat l'Impost de Vehicles, l'ICIO "i l'IAE, el període de pagament del qual acaba de finalitzar, ha experimentat increments de fins al 26%, depenent de la categoria aplicable"

La portaveu popular els ha explicat també quines són les propostes del PP per a reduir la pressió fiscal que sofreixen els seus negocis. "Des del Grup popular continuarem presentant iniciatives amb l'objectiu alleujar la càrrega impositiva, perquè entenem que és la millor contribució que des de l'administració es pot realitzar per a ajudar a l'economia, màximament en aquests moments".

Així, "en la pròxima Comissió d'Hisenda proposarem:

  • "Que es revertisca la pujada d'impostos i taxes aprovada en 2019. Volem que, donades les actuals circumstàncies, a València tornem a la situació impositiva anterior Aquesta mesura es tradueix en un estalvi per als valencians de 30 milions d'euros".
  • Bonificacions del 50% en l'IBI, IAE i en la taxa de clavegueram per a ajudar a sectors com el dels hotels i l'hostaleria, que viuen una situació límit"
  • "Que s'aplique una bonificació del 50% en l'IAE, almenys, per als exercicis 2021 i 2022, destinada a aquelles empreses que hagen obtingut pèrdues en 2020".
  • "També hem anunciat (en presentació línies PP per a Pressupostos 2021) una bonificació del 50% en l'IBI per a immobles més castigades per la pandèmia –comerç, oci, hostaleria, esportiu i espectacles- que hagen tingut pèrdues durant aquest any. Suposaria un estalvi entre 5 i 10 milions per a 20.000 contribuents.
Amb aquestes mesures, els ha informat Catalá, "es podria beneficiar prop de 4.000 empreses a les quals li suposaria un estalvi d'entre 7 i 10 milions d'euros.
Destacats