Catalá proposa ampliar en 300.000 metres quadrats les zones verdes de València

La candidata popular a l'alcaldia proposa ampliar el Parc de Benicalap, el de la Desembocadura, el parc dels Carolines i executar la segona fase del parc de la Rambleta

Guardar

María José Català, candidata del PP a l'Ajuntament de València
María José Català, candidata del PP a l'Ajuntament de València

La candidata del PP a l'Ajuntament de València i portaveu en el Consistori, María José Catalá, ha anunciat que "es va a treballar perquè la pròxima legislatura s'amplie en 300.000 metres quadrats les zones verdes a València amb projectes com l'ampliació del Parc de Benicalap, el Parc de Desembocadura, el parc dels Carolines i l'execució de la segona fase del parc de la Rambleta".

Catalá ha realitzat aquestes declaracions en la presentació de les línies principals del Programa Obert del PP de València ciutat en el Parc de Capçalera "un projecte del PP i que en huit anys de Ribó i PSOE només han aconseguit obrir dues naus. En tot aquest temps no han sigut capaços de posar en servei la resta de naus de Parc Central ni els molls ferroviaris", ha denunciat.

La candidata ha recordat que el Partit Popular va augmentar en 3 milions de metres quadrats les zones verdes a València passant dels dos milions de metres quadrats que hi havia a 5 milions de m2 verds, duplicant el nombre de parcs i jardins a València fins a arribar a prop de 800 i "no de pintura, sinó de grans parcs reals perquè els valencians gaudiren d'aquests espais, inclòs la major part de l'antic llit del Riu Turia".

En canvi, el govern de Compromís i PSOE no ha construït ni un sol gran parc perquè "quan diuen que són un Govern és verd, de què parlen? de pomes d'asfalt? de tests de ciment? d'escocells sense netejar? d'arbres sense podar?. Que deixen de mentir, si València és hui una ciutat verda, ha sigut gràcies al Partit Popular".

"A més, anem a connectar els grans parcs i jardins de la ciutat a través de grans "passejos verds" i incrementarem la presència de flors en els nostres jardins. València serà la València de les flors", ha indicat la portaveu popular.

En aquest sentit, ha remarcat que no solament es va a crear, sinó que es va a mantindre i conservar en bones condicions els nostres parcs, jardins, zones verdes i el nostre patrimoni arbori. "Es va acabar la idea de deixar créixer males herbes a València, amb l'excusa que és natural. No, no és natural que una ciutat com València estiga mal cuidada, que els veïns hagen de queixar-se per la falta de manteniment de jardins, de falta poda, de plagues i de brutícia", ha comentat.

Programa Obert participatiu i col·laboratiu

María José Catalá ha explicat que el Programa Obert és "el Programa de la ciutat, el programa de València. Est és un programa de govern participatiu i col·laboratiu per a una València de tots en el qual s'han recollit propostes de més de 500 veïns en 200 carpes en tots els districtes de la ciutat durant l'últim any. A més s'ha comptat amb quasi cent associacions, col·lectius i experts en diferents matèries que han col·laborat realitzant propostes".

"Fa un any, obrim aquesta finestra en l'Antic Llit i presentàvem El teu València. L'inici d'un període de recollida de propostes de tots aquells que heu decidit participar des de les vostres experiències i vivències a València, en els vostres barris o els vostres llocs de treball i hui presentem el resultat d'aquest treball participatiu", ha explicat.

La candidata a l'Alcaldia de València ha ressenyat que aquest no solament ha sigut un treball de l'últim any, sinó un treball continu des del primer moment ja que en quatre anys s'han mantingut centenars de reunions amb associacions i entitats de tots els àmbits socials i econòmics de València.

"En totes aquestes trobades ens heu transmés les vostres ganes d'una València molt millor, les vostres ganes de canvi i les vostres ganes d'una València de tots els valencians. Per això, el nostre lema i el del nostre programa no podia ser un altre més que GANES" afegint "ganes d'una València amb millor gestió, que recolza a les famílies i comerços, d'una València segura i que protegeix el nostre, una València cuidaday que cuida de les nostres famílies, majors i joves i una València capdavantera, referent, reivindicativa. Aquests són els eixos en els quals s'està estructurant el programa: Ganes de gestionar, cuidar, protegir i liderar", ha remarcat.

Catalá ha recordat que la prioritat en aquest moment és la que València tinga una bona gestió, i "per això la meua primera mesura serà baixar impostos a tots els valencians i a l'activitat econòmica".

"En 8 anys el govern de Compromís i PSOE s'han construït 14 habitatges i a València emancipar-se és quasi un somni. En canvi, nosaltres creiem en la joventut i per això anem a construir 1.032 habitatges i les ajudes al lloguer van a arribar als set milions d'euros", ha apuntat.

Enfront del govern d'Espanya que fomenta els okupes nosaltres apostem per millorar la seguretat ampliant la plantilla de la Policia Local, recuperar la policia de barri así com la instal·lació de càmeres de videovigilancia en zones més problemàtiques, per major delinqüència o afluència i evitar vandalisme en façanes i venda ambulant il·legal.

"El 28 de maig li direm a Sánchez que es va acabar de grapejar el país i fer lleis lesives, al fet quesí cal fer un sprint final perquè no solament cal guanyar les eleccions. Tothom sap que les guanyem, però guanyar ha de ser-ho per golejada, guanyar i governar amb una majoria àmplia per a poder tindre un govern àgil i efectiu", ha conclòs.

 

Arxivat a:

Destacats