Catalá presenta al PP com "l'única papereta per a transformar València en una ciutat capdavantera"

La Nau de la Universitat de València ha sigut escenari del primer debat electoral organitzat per la Cadena Ser i en el qual han participat els cinc principals aspirants a l'Ajuntament de València

Guardar

M. José Catalá, candidata a l'alcaldia de València pel Partit Popular
M. José Catalá, candidata a l'alcaldia de València pel Partit Popular

"El 28 de maig València es juga triar el continuisme o la transformació i el canvi i només hi ha un partit que garanteix el canvi en la ciutat: el Partit Popular". Així ha començat María José Catalá, candidata popular a l'alcaldia de València, la seua intervenció en el primer debat electoral de camí als pròxims comicis municipals que se celebraran el pròxim 28 de maig.

Una fiscalitat "molt alta", construcció de 14 habitatges públics en huit anys i un "augment del 25 %" de la criminalitat en la ciutat. Aquesta ha sigut la radiografia que ha fet Catalá de la situació actual de la ciutat de València, en la qual també ha assegurat que es viu un "col·lapse burocràtic" que ha exemplificat amb els 7000 expedients "paralitzats" o les "cues del paraigua", en referència a les llargues files que s'han registrat en els últims dies en el padró municipal.

Mesures antiokupació i foment de la movilitat "segura"

"Enfront de Madrid on s'ha reduït un 3 % la criminalitat, a València va augmentar de 2019 a 2022 un 25 %", ha assegurat la dirigent popular. És per això que la candidata del Partit Popular ha proposat un pla de xoc anti okupes amb una brigada que evite l'okupació i augmentar en 500 efectius més els cossos de policia apostant per la recuperació de la policia de barri en totes les zones de València.

En matèria de mobilitat, Catalá ha proposat un pla integral que inclou la creació de dues noves línies de metro (la línia 11 i la 12) per a "connectar els barris del nord i del sud amb el centre de la ciutat". A més, ha apostat per que aquest pla dissenye una mobilitat "sostenible, però segura" al·ludint als problemes de seguretat que presenten, segons ha exposat, carrils bici com el de l'avinguda Benito Pérez Galdós o el que pansa per Ferran el Catòlic.

Carril bici entre la avenida del Cid y plaza de España
Carril bici entre l'avinguda del Cid i plaça d'Espanya

 

Crítiques a la gestió municipal del Rialto

D'altra banda, Catalá ha recriminat al govern del Rialto, format per la coalició de Compromís i el PSPV-PSOE, la paralització del PAI de Benimaclet, el Pla del Cabanyal-Canyamelar i l'incompliment de les promeses electorals de crear nou centres educatius més i 16 noves escoles infantils. Quant als apartaments turístics, Gómez ha anunciat l'engegada d'una moratòria per a evitar l'aparició de més habitatges d'aquest tipus en la ciutat; alguna cosa que Catalá ha recriminat per la seua tardança "després de huit anys de Gómez governant i 4000 apartaments nous".

Els joves han sigut un altre dels temes principals durant la trobada dels sis candidats en la carrera per arribar a l'Ajuntament de València. Català ha criticat que "en huit anys sols s'han construït 14 habitatges" de titularitat pública, i aixó ha propiciat que "nou de cada deu persones joves" no puguen emancipar-se, ha detallat. "La prosperitat de la ciutat passa per un canvi immediat i el futur ha de ser de canvi on es construïsquen 1032 habitatges, un pla antiokupa, 500 efectius més en la ciutat, donar solució al fet que els joves puguen accedir a un habitatge, apostar per la seguretat i recuperar la policia de barri en tota la ciutat", ha resumit la candidata del PP a l'alcaldia.

María José Català, candidata del PP al Ayuntamiento de València, presenta la aplicación móvil de la Policía de Barrio
María José Català, candidata del PP a l'Ajuntament de València, presenta l'aplicació mòbil de la Policia de Barri

Al seu torn, Catalá ha anunciat la seua pretensió de "transformar la ciutat per a convertir-la en la segona ciutat d'Espanya". Un objectiu al que la candidata preveu arribar aconseguint els reptes de futur que ha proposat: resoldre "els problemes de neteja de València", impulsar una política social per a "donar solució a les 1000 persones que viuen en el carrer", un xec de 300 euros per naixement per a facilitar la conciliació, construir més centres de majors i soterrar les vies de Serrería.

Minut d'or

En el denominat 'Minut d'or', l'últim torn d'intervenció que ha tingut cada candidat abans de la finalització del debat electoral, Catalá ha reivindicat la papereta del Partit Popular com "l'única amb la qual es pot iniciar la transformació de València en una ciutat capdavantera".

A més, s'ha mostrat com la millor candidata a l'alcaldia de València i ha demanat repensar el lideratge de l'ajuntament deixant de costat "les ideologies" i posant en el centre el progrés de la ciutat. "València és el punt d'inflexió per a acabar amb un govern d'Espanya nefast. Una València de tots és necessària ara mateix i és possible", ha conclòs María José Catalá.

Destacats