Catalá (PP): “Un govern responsable canviaria tota la seua política fiscal davant la pujada tan alarmant de l'atur a la ciutat”

El PP insisteix la urgència que s'adopten mesures des de l'Ajuntament per a incentivar l'ocupació que incloguen baixades d'impostos i ajudes directes a autònoms, pimes, comerços i hostalers que generen i mantinguen ocupacions

Guardar

Xisco-Navarro_Valencia-Extra_MJCatala-6
Xisco-Navarro_Valencia-Extra_MJCatala-6

La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá, ha reclamat hui una reacció urgent de l'Ajuntament davant l'evolució de l'atur a la ciutat de València al llarg de l'any 2020. "Han sigut dotze mesos molt durs per a l'ocupació a la ciutat, en els quals s'han destruït més de 13.000 llocs de treball sense que Ribó i el PSPV hagen adoptat noves mesures que pogueren pal·liar aquesta situació".Catalá ha descrit com" molt preocupant" el moment actual respecte a l'atur i l'emergència social que viu la ciutat. Les xifres de l'atur de la ciutat de València, amb 65.305 valencians sense ocupació a principis de gener de 2021, la qual cosa significa un increment del 25% respecte al mateix mes del passat any 2020.

Per a la portaveu popular, "Ribó i el PSPV no poden mirar per a un altre costat. La baixada d'impostos és urgent. La seua obligació és reaccionar i la seua prioritat ha de ser alleujar la pressió econòmica que estan patint els milers de valencians que estan en l'atur i immersos en un ERTO.".

El mes de desembre va finalitzar amb 741 aturats més a la ciutat de València, situant-se la xifra total en 65.308 persones sense treball. La variació anual des de gener del 2020 és del 25%. Sobre aquest tema, Catalá ha recordat que, "un mes més, el creixement de l'atur a València ciutat està per damunt del que creix a Espanya, la qual cosa evidencia que a València no estan sent efectives les polítiques de Ribó per a activar l'economia i que la política fiscal de l'Ajuntament tampoc ajuda al fet que s'implanten noves empreses a la ciutat",

Finalment, Catalá ha destacat que "el drama de l'atur afecta moltes famílies valencianes, que s'estan veient abocades a haver de recórrer a les ajudes socials de les administracions". Per això, ha demanat que "Ribó i el PSPV no siguen aliens a aquest drama i se sensibilitzen amb aquesta situació ampliant i agilitant les concessions de les ajudes en les quals hi ha llistes d'espera inacceptables de més de 1.800 persones, com en Ajuda a Domicili, Teleassistència i Menjar a Casa".

Destacats