Catalá: "Oltra no pot seguir en la Conselleria i Puig no ha de seguir de perfil"

La síndica popular es mostra convençuda que la justícia "demostrarà la veritat del perquè la Conselleria es va posar del costat de l'abusador i no de la víctima"

Guardar

La Síndica del GPP, María José Catalá
La Síndica del GPP, María José Catalá

La Síndica del GPP, María José Catalá, ha assenyalat hui que "Oltra no pot seguir al capdavant de la Conselleria amb el procés judicial d'abusos a una menor en marxa" després de conéixer-se la imputació de huit càrrecs d'Igualtat pel cas dels abusos del seu exmarit.

Catalá ha indicat que "el més important és que se sàpia la veritat de tot aquest procés i el que va passar en aqueix moment quan una menor denuncia abusos i la consellera, malgrat la proximitat, diu que no s'assabenta fins mesos després. Aquesta és la versió que hem rebut en les corts insistentment, però nosaltres volem que se sàpia la veritat i el procés judicial el demostrarà".

La portaveu popular ha recordat que la sentència de l'Audiència Provincial va assenyalar que "la Conselleria no es va posar del costat de la víctima sinó del costat de l'abusador i això requereix assumir unes responsabilitats polítiques"

Per a Catalá, "Oltra no pot seguir al capdavant de la Conselleria amb aquest procés en marxa ni Puig seguir de perfil com si això no fora amb ell, perquè això sí que va amb ell i amb el seu govern i amb la responsabilitat del seu govern perquè hi ha càrrecs i tècnics imputats".

Maria José Catalá ha assenyalat que "en Les Corts no s'està fent l'exercici de transparència en la qüestió de menors com es deuria. Fa 26 dies en la compareixença d'Oltra, aquesta es va comprometre a entregar-nos una documentació a la qual encara no hem tingut accés, malgrat tot el que diu Oltra. Ni tan sols se'ns contesta al correu. No sabem què amaga perquè 26 dies després no ens ha donat la documentació. Massa preguntes sense contestar i massa opacitat en una qüestió que requereix més transparència i assumpció de responsabilitats".

La síndica del GPP ha assenyalat que "les mateixes feministes que ixen al carrer demanant igualtat, proclamant els drets de les dones i que quan hi haja un cas de violència de gènere diran que cal estar al seu costat, ara es posen d'esquena a la menor que ha patit abús sexual. És incomprensible".

"Amb independència de qui siga l'abusador, la Conselleria va actuar malament. Ací hi ha una responsabilitat política per una Conselleria que no va actuar com hauria d'haver-ho fet davant un cas d'abús a una menor. El problema no és l'abusador sinó la gestió de la Conselleria davant l'abús. I no desviaran l'atenció del problema real ni enganyar més la gent".

Finalment, Catalá ha assenyalat que "des del PP continuarem demanant explicacions en Les Corts, sol·licitarem la documentació, exigirem responsabilitats polítiques i que la senyora Oltra done la cara durant tot aquest procés judicial".

Destacats