Catalá lamenta que Ribó i PSOE no aclarisquen la seua postura sobre la demolició del Sidi Saler: "No volen ni debatre una petició veïnal"

L'equip de Govern rebutja la moció del PP que demanava el rebuig a l'enderrocament de l'antic hotel i exigia obrir un procés de diàleg amb els veïns i propietaris per al futur de la dotació

Guardar

 La portaveu Popular, María José Catalá
La portaveu Popular, María José Catalá

El Govern de Ribó i PSOE ha rebutjat debatre en el ple de l'Ajuntament la demolició de l'Hotel Sidi Saler, tal com han demanat des del PP amb la presentació d'una moció urgent. La moció Popular demanava que l'Ajuntament de València expressara la seua oposició a la demolició de les edificacions i instal·lacions del complex denominat Hotel Sidi Saler; que el Ministeri de Transició Ecològica es pronunciara, de manera clara i urgent, sobre l'estat i vigència de la concessió demanial; i que s'obrira un procés d'estudi i escolta sobre el futur de la dotació.

"Ribó i PSOE han perdut l'oportunitat democràtica de debatre el que pensen fer respecte d'aquest projecte", ha lamentat Catalá. "Hi ha una inquietud per part dels veïns que els està portant a fer una defensa per part dels veïns, un rebuig a una demolició que és el nou capritx de Compromís.".

Catalá ha lamentat que el PSOE no haja tingut la valentia de plantar-se i defensar als veïns. "Hui no han volgut ni debatre una petició veïnal. És important evitar que es repetisca la situació que s'ha viscut en l'antic Poliesportiu del Saler, on en lloc de renaturalitzar-ho, hui és un lloc ple d'enderrocs amb gens de naturalesa i això és, precisament el que volen evitar els veïns.

"La moció Popular exigia que, a més de rebutjar la demolició, s'obrira un procés de diàleg, respectant els drets dels afectats i considerant els efectes positius, com l'ocupació, que podria generar el projecte de rehabilitació sostenible i bioclimàtic presentat pels seus titulars, es parle a més amb els veïns, decidint amb tot això una dotació o ús de l'edifici que, complint amb el Dret contribuïsca a la dinamització així com a la regeneració econòmica i social de la zona.

La líder del PP ha assenyalat que aquesta nova decisió unilateral del Govern tindrà un impacte molt negatiu en l'entorn natural d'un edifici tan emblemàtic. "No sé si Compromís i PSOE l'han llegit, però en els seus propis informes es diu que demolir l'Hotel Sidi Saler generarà fins a 32.000 tones de blocs d'enderrocs i de fem", ha denunciat María José Catalá. Una elevada xifra de residus que equivaldrien a una fila de "800 camions des del despatx de l'alcalde, en el centre de la ciutat, fins al Sidi Saler", ha criticat la líder Popular.

En aquest sentit, des del PP s'han referit al cost desmesurat de la política de fets consumats de Ribó i PSOE a la ciutat. "Segons les xifres dels promotors, demolir el Sidi Saler costarà 4 milions d'euros i reconstruir un projecte de valor en l'enclavament altres 6 milions d'euros", ha explicat la portaveu Popular. Una despesa en un moment al qual el Grup municipal Popular no veu cap sentit.

Des del PP han defensat la conveniència de reutilitzar les instal·lacions existents, amb ple respecte als drets dels afectats i considerant el benefici a l'interés general que suposaria la generació de llocs de treball. "Seria molt més beneficiós un projecte de valor, que és el que demanen els veïns en l'Associació de Veïns de la Devesa del Saler, en un enclavament privilegiat i tradicional per als valencians", ha declarat María José Catalá.

Destacats