Catalá: “La sentència sobre l'acomiadament de la treballadora de l'EMT desmunta el castell de naips de Ribó i el PSPV per a eludir la responsabilitat política del robatori”

La sentència declara “improcedent” l'acomiadament de la treballadora i obliga l'EMT a readmetre-la o a pagar-li 199.000€. L'empresa té cinc dies per a recórrer. Una decisió que Catalá considera inadequada “perquè la fallada judicial és molt clara i el recurs podria acabar per generar nous costos judicials”.

Guardar

IMG_4008 2
IMG_4008 2

La portaveu del Grup Popular, María José Catalá, ha valorat hui en una compareixença davant els mitjans de comunicació la sentència que condemna a l'EMT a readmetre, o indemnitzar amb 199.000 euros, a la treballadora acomiadada a conseqüència del robatori de 4 milions d'euros que es va produir en la companyia entre el 3 i el 20 setembre de 2019.

Catalá ha assenyalat que "l'alcalde Ribó i el seu regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, amb el silenci còmplice dels seus socis de govern del PSPV, van utilitzar a la treballadora acomiadada al capdavant de turc de l'estafa per a no assumir ni una sola responsabilitat política. Ara, aquest castell de naips que van muntar per a eludir la responsabilitat política se'ls enfonsa".

La sentència, ha argumentat, "suposa un nou pal econòmic a l'EMT, que ja ha assumit el forat dels 4 milions i les despeses en advocats que no han servit per a res"

Catalá ha qualificat d'horrible l'últim any viscut en l'EMT. "Ha sigut un any horrible en el qual han hagut de tapar el forat econòmic del robatori de 4 milions; en el qual han pagat per extingir la relació d'assessorament jurídic amb un bufet vinculat al cunyat de Ribó; en el qual han hagut de recórrer a un préstec per a pagar les nòmines dels treballadors amb l'aval de l'Ajuntament; i en el qual se li han incendiat 20 autobusos; al que ara se suma els quasi 200.000 € d'indemnització per l'acomiadament improcedent".

La portaveu popular ha lamentat la imatge que està donant de València el govern de Compromís i PSPV amb la seua gestió. "Ha quedat demostrat que aquesta ciutat els ve gran. Eren bons en la pancarta i en l'activisme, però no són bons gestors." "Hem fet el ridícul internacional amb la candidatura a Capital Europea de la Innovació; hem sigut notícia per l'organització d'una cavalcada irresponsable en un dels pitjors dies de la pandèmia; el Palau de la Música porta més d'un any i mig tancat i ens roben 5.000 euros; no s'han donat resposta a la gent que dorm al carrer amb una onada de fred, ha lamentat Catalá.

"L'EMT no pot seguir en mans d'algú que ha acreditat la seua falta de diligència per a gestionar els diners públics, Ribó no pot amagar-se més i ha de cessar el senyor Grezzi", ha conclòs Catalá.

Destacats