Catalá exigeix solucions a l'Ajuntament als problemes d'inseguretat en els barris de València

El PP realitzarà una interpel·lació a l'alcalde Ribó durant el ple pel creixement de la inseguretat en els barris de la ciutat: en 2021 van créixer els delictes 36,30 %

Guardar

La portaveu del Grup Popular en les Corts, Mª José Catalá
La portaveu del Grup Popular en les Corts, Mª José Catalá

La portaveu del Grup Popular, María José Catalá, ha tornat a exigir hui la necessitat de mesures urgents del Govern de Ribó i PSOE per a erradicar la delinqüència que ja s'ha ensenyorit de molts barris de la ciutat. No és obertura, València al tancament de 2021 lidere el creixement dels delictes a Espanya. A València ha crescut la delinqüència un 36,30%, amb les dades conegudes ahir pel Ministeri de l'Interior. La portaveu del PP realitzarà en el ple del dijous una interpel·lació a l'alcalde Ribó durant el ple pel creixement de la inseguretat en els barris de la ciutat. Exigirà respostes a Ribó, perquè segueix sense donar solucions a la situació.

Catalá ha tornat a insistir que València està al capdavant d'Espanya en creixement de la delinqüència, 5 vegades més que Barcelona i tres vegades més que Madrid. "Amb aquestes dades que es repeteixen trimestre rere trimestre, l'alcalde i Ribó deuen ja de deixar de mirar cap a un altre costat i buscar solucions urgents per a erradicar la delinqüència en els barris de la ciutat", va explicar la portaveu del PP, María José Catalá.

La portaveu Popular demana que es pose en marxa immediatament un pla per a atallar la delinqüència en coordinació amb la Delegació del Govern. "És urgent la necessitat de prendre mesures, València ha de liderar moltes altres coses però no la inseguretat de les grans ciutats espanyoles".

"València és de les grans ciutats on més creix la inseguretat ciutadana. Ha crescut més del doble que Saragossa, Madrid, Màlaga o Barcelona", ha denunciat Catalá que ha mostrat "la seua preocupació d'aquesta escalada imparable".

Els robatoris amb força en domicili augmenten un 51%, els furts un 62% i les batusses un 46%, en el quart trimestre de l'any. "Enfront del creixement de la delinqüència del 16% de la Comunitat o del 10,8% del total nacional, a la ciutat el creixement és del 36,30".

"Aquests fets demostren la inacció de Ribó i de tot el seu equip que no han sabut ni saben com afrontar el problema d'inseguretat que viu aquesta ciutat", ha afirmat Catalá que en aquest ple interpel·larà a l'alcalde sobre la inseguretat ciutadana que es viu en pràcticament tots els barris de la ciutat.

Destacats