Catalá exigeix al govern de Ribó "diligència" per a recuperar el Palau de Música: "València ha perdut 3 anys"

La portaveu del PP lamenta els retards en l'adjudicació de les obres del Palau de Música, la principal institució cultural municipal, i exigeix un cronograma "concret i realista" per a l'obertura

Guardar

La portaveu del PP a l'Ajuntament de València, María José Catalá
La portaveu del PP a l'Ajuntament de València, María José Catalá

La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá, ha demanat al govern de Ribó "diligencia i eficàcia" per a recuperar el Palau de la Música. "L'adjudicació arriba amb quasi tres anys de retard, la qual cosa evidencia el nul interés de Compromís i PSPV per recuperar la principal institució cultural municipal".

Catalá ha demanat un "cronograma realista i concret" per a la reobertura del Palau. "València ha perdut tres anys i la cultura valenciana no mereix ni més retard ni més dilacions. És una vergonya que s'haja tardat tant de temps a adjudicar aqueixes obres. La reforma del Palau de la Música hauria de ser objectiu prioritari de l'equip municipal i no ho ha sigut, com ha quedat demostrat".

El PP ha recordat que la caiguda del sostre de la sala Rodrigo va arribar després d'anys d'abandó i escassa inversió en manteniment del govern de Compromís i PSPV al Palau. El juny de 2019 es van desprendre uns reflectors acústics a la sala de concerts Maestro Rodrigo. L'estudi de l'estat de les instal·lacions va concloure amb la necessitat de dur a terme una intervenció integral en l'edifici per a garantir la seguretat dels seus usuaris i el govern de Ribó no ha sigut capaç de traure l'adjudicació fins a quasi tres anys després.

Catalá ha afirmat que "la política cultural de Compromís i PSPV és 0 en aquesta ciutat. Ja que no sols la reforma del Palau de la Música ha patit retards inassumibles, sinó que Ribó ha provocat la primera vaga de la història de la Banda Municipal de València, a la qual encara no ha rebut pese al rebuig frontal dels músics a ser traspassats al Palau de la Música".

Destacats