Catalá: "Els valencians mai se sentiran Països Catalans"

Guardar

La portaveu del GPP, M. José Catalá en Les Corts
La portaveu del GPP, M. José Catalá en Les Corts

La Síndica del Grup Parlamentari Popular, María José Catalá, ha demanat hui als partits polítics que donen suport a la Proposició No de Llei del Partit Popular en la qual es demana al Senat una rectificació i que s'impedisca tramitar iniciatives que es referisquen a la Comunitat Valenciana com Països Catalans.

"La nostra identitat no hauria de ser objecte de debat polític, però ho és pel complex d'uns i pel silenci i per la permissivitat d'uns altres", ha assenyalat Catalá en Les Corts, on ha recordat que 3 vots del PSOE i 1 del PNB "van perpetrar un atac frontal als valencians, permetent registrar iniciatives referint-se a la Comunitat Valenciana com a País Valencià o com a part dels "Països Catalans".

"És tal l'ofensa als qui som i als qui tant i tant van treballar per a donar-nos el nostre Estatut d'Autonomia, que és de justícia que Les Corts, lloc on resideix la sobirania del poble valencià, hui facen un acte de desgreuge i demanen al senat una rectificació", ha manifestat. Catalá ha subratllat que "no som ni serem mai Països Catalans. Els 542 municipis de la nostra terra, des de Vinaròs a Pilar de la Horadada, som Comunitat Valenciana. Permetre que es referisquen a la Comunitat Valenciana com Països Catalans és vendre la nostra identitat i qui embene la seua identitat, embene la seua ànima".

La Síndica del GPP ha acusat Compromís de ser "el pregoner de l'ADN d'ERC i de la CUP", i al PSPV de "pagar peatges perquè són ostatges de nacionalistes i independentistes, per a mantindre's en el poder a Madrid i ací".

"Van jurar o van prometre la Constitució i l'Estatut d'Autonomia i si són dignes representants dels valencians, haurien de respectar que som Comunitat Valenciana", ha afirmat Catalá, que ha insistit que els Països Catalans són una fantasia que repeteixen uns per interés, i altres per ignorància".

Finalment, Catalá ha afirmat que "quan Puig parla de Commonwealth, parla de Països Catalans" i ha recordat que el Botànic finança a entitats pancatalanistes amb set milions d'euros i a la plataforma digital Bon Dia amb TV3, IB3 i À Punt, que defensen la unitat de la llengua, amb 250.000 €".

Destacats