Catalá: "Els governs d'esquerra són els grans enemics dels autònoms"

El govern de Ribó i del PSOE rebutgen la moció del PP per a exigir al govern de Sánchez retirar la nova proposta de cotitzacions que suposa una autèntica "destralada" per als autònoms

Guardar

La portaveu del Grup Popular, María José Catalá
La portaveu del Grup Popular, María José Catalá

La portaveu del PP, María José Catalá, ha lamentat que el govern de Ribó i el PSPV hagen rebutjat donar suport a la moció del PP per a exigir al govern que retire la proposta que ha presentat sobre el nou sistema de cotització a la Seguretat Social.

"Els governs d'esquerra són els grans enemics dels autònoms", ha assenyalat Catalá qui ha titllat de "nova destralada als autònoms" la nova proposta de cotitzacions que ha proposat Sánchez i que suposarà que "els autònoms hagen de dedicar mig any del seu treball a pagar cotitzacions".

La portaveu ha recordat que "la ciutat de València compta amb prop de 56.000 autònoms, i tots fan un gran esforç per a mantenir els seus negocis, i els llocs de treball que comporten, ja que més enllà  del dur impacte que suposa, al nostre país, la inflació, l'increment del cost de la llum, del preu dels carburants, etc., a la nostra ciutat els autònoms també s'enfronten a un increment d'impostos municipals i taxes aprovada, per l'actual equip de govern, en 2019."

Amb els nous barems la factura de la majoria dels autònoms podrà multiplicar-se per quatre fins a 2031. La proposta, tal com assenyala l'Associació de Treballadors Autònoms (LLIGA) suposa incrementar, en dos anys, un 40% la cotització a 1,8 milions d'autònoms i, el canvi, només rebaixar  un 10% a 1,4 milions restants.

Catalá ha lamentat que Compromís i PSPV també s'hagen oposat a exigir a la Generalitat Valenciana establir una "quota zero" d'autònoms per a joves menors de 35 anys durant els tres primers anys de la seua activitat a través d'una línia de subvenció que complemente la Tarifa Plana regulada per l'Estat.

La iniciativa del PP també demanava que en la resta de casos, acorde prolongar durant dotze mesos addicionals la tarifa plana de cotització a la Seguretat Social, quan finalitze el període inicial de l'incentiu estatal, a través d'una ajuda econòmica per part de la Generalitat Valenciana, que els permeta mantenir el cost en el pagament de les seues quotes a la Seguretat Social durant dotze mesos addicionals.

"Amb les polítiques de l'esquerra cada vegada quedaran menys autònoms en aquest país. Cada vegada quedaran menys valents i emprenedors que creguen ocupació i alcen aquest país", ha assenyalat.

Destacats