Catalá denuncia que Sánchez denega a València 2 M€ d'ajudes per a la modernització i enfortiment de comerços

Guardar

María José Catalá, portaveu del Partit Popular al Ajuntament de València
María José Catalá, portaveu del Partit Popular al Ajuntament de València

La portaveu del Partit Popular a l'Ajuntament de València, María José Catalá, ha denunciat hui que el Govern de Pedro Sánchez ha denegat a València 2 milions d'euros d'ajudes destinats a la modernització i enfortiment dels comerços.

Així consta en una resolució a la qual ha tingut accés el Partit Popular, de 5 de desembre del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme per la qual resol denegar les línies d'ajudes per a l'enfortiment de l'activitat comercial en zones turístiques, que eren finançades el 80% amb càrrec a fons europeus i el 20% amb fons propis.

"A Sánchez només li interessa vindre a València per a muntar-se un escenari, fer actes de partit i fer proselitisme de la derogació de la sedició i rebaixa de la malversació que ha consumat el seu Govern. Per a les ajudes, inversions i projectes prefereix altres ciutats. A València només li interessa per a muntar-se un escenari i vendre el seu atropellament a l'estat de dret", ha afirmat María José Catalá.

Així mateix, la portaveu del Partit Popular ha lamentat "la falta de rigor i professionalitat" del govern de Compromís i del PSPV perquè "no saben ni fer ni justificar un projecte com toca". En aquest sentit, María José Catalá ha revelat la garrotada dels tècnics al govern de Ribó. Entre altres coses, els tècnics afirmen en la resolució que:

- "El projecte no compta amb els elements suficients per a dinamitzar, actualitzar i enriquir l'oferta comercial del municipi."

- "El projecte no compta amb els elements suficients per a contribuir a la millora de la qualitat ambiental, l'eficiència energètica i l'economia circular."

- "El projecte es troba poc alineat amb els pilars del Mecanisme de Recuperació i Resiliència de la Unió Europea, amb el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència d'Espanya i amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)."

"Els tècnics els fan eixir els colors per la falta de justificació i de serietat de la proposta presentada per Ribó. És una vergonya" ha assenyalat María José Catalá qui ha exigit a Ribó i al PSPV que facen "bé el seu treball perquè València no pot estar perdent ajudes. Els comerços les necessiten".

"València no té ni un líder ni un bon gestor. Ribó hauria d'estar alçant la veu contra Sánchez. Té l'obligació de presentar un projecte bo i de demanar-li al Govern que l'accepte.", ha finalitzat.

Destacats