Catalá denuncia que Ribó "dispara els contractes menors" en adjudicar " un 54 % més que l'any passat"

La portaveu del PP adverteix que l'Interventor en la seua Auditoria de 2021 assenyala "la tramitació indeguda com a contractes menors per a pagar despeses recurrents i/o amb durada de més d'un any"

Guardar

La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá
La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá

La portaveu del Partit Popular a l'Ajuntament de València, María José Catalá, ha advertit hui que el govern de Ribó i del PSOE continua disparant els contractes menors a l'Ajuntament de València, "una pràctica abusiva que ha suposat reprimendes d'Antifrau i d'Intervenció perquè limita els principis de publicitat i lliure concurrència".

En aquest sentit, amb data de 25 d'abril, Compromís i PSPV han adjudicat un total de 414 contractes, per valor de 2,7 M€, enfront dels 270 contractes menors adjudicats l'any passat en les mateixes dates per 1,9 M€.

"Això suposa un increment del 53% en el nombre de contractes i un increment del 42% en l'import pagat per aquesta via", ha subratllat Catalá, qui ha advocat per reduir aquest tipus de contractació que evita el concurs públic.

La portaveu del PP ha recordat que l'any passat Ribó i PSOE van adjudicar més de 13,7 milions d'euros a través de contractes a dit, 3 milions més que l'any 2020. Un total de 1.873 contractes municipals es van tramitar a través de contractació menor. "Una pràctica qualificada per l'Interventor municipal com molt excepcional que Ribó i els seus socis del PSOE han fet com a habitual", ha afegit.

"Aquest equip de govern té un problema de gestió. No executen, no trauen a concurs públic les grans contractes, i aposta pels contractes menors, a dit" ha afirmat Cattalá que ha recordat que un dels últims exemples és l'adjudicació per 14.999 €, a 1 euro dels 15.000 que és el límit legal, d'un procés participatiu per a col·locar un nou monòlit en la Plaça de l'Ajuntament. Al final aquest contracte superarà els 18.148,79 ja cal sumar els 3.149,79 en concepte d'IVA.

Catalá ha advertit que l'Interventor en la seua Auditoria de control intern de 2021 assenyala "la tramitació indeguda com a contractes menors per a pagar despeses recurrents i/o amb duració de més d'un any".

Destacats