Catalá denuncia que l'Ajuntament de València executa l'1'3 % de les inversions en el primer trimestre de 2022

"Aquest equip de govern està esgotat i acabat, perdent oportunitats com la Copa Amèrica. És necessari un canvi de cicle", assegura

Guardar

La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá
La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá

La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá, ha afirmat hui que el "govern de Ribó i PSPV està esgotat i acabat" com demostra l'informe de liquidació de l'any de tancament de 2021.

"Han tancat el seu pitjor any de gestió. En 2021 s'han deixat, sense executar, 152,4M€ d'inversions (68,1%) el que és un autèntic drama per a tots els veïns de la ciutat que veuen com cada vegada paguen més impostos, però no veuen millorar els serveis públics, ni la neteja ni la seguretat en el seu barri", ha afirmat Catalá.

Catalá ha criticat l'afany recaptatori: "No executen res, però, en canvi són campions a recaptar. En 2021 van recaptar 451,6 M€ només en impostos i taxa municipals, 25 milions més que en 2020. I només van donar 20M en ajudes, la qual cosa equival a 26€ per ciutadà. Aqueixa ha sigut la seua generositat amb els nostres veïns que han patit una pandèmia i estan patint una escalada imparable de preus".

La portaveu ha denunciat que la "incapacitat de gestionar de l'esquerra no sols queda constatada perquè 2021 és el pitjor any d'execució de Ribó i PSPV des que governen, sinó perquè 2022 comença amb tan sols 3,7M€ executats en els 3 primers mesos. Qui es creurà que vostés executaran totes les inversions?" ha afirmat la portaveu que ha criticat que "no sàpien fer pressupostos, ja que ara ve una modificació per a donar diners a Bombers o Neteja o Sanejament perquè no els havien consignat els diners suficients".

"Aquesta ciutat va a la deriva, perdent oportunitats històriques. Han sigut vostés incapaços de portar de la Copa Amèrica que els seus col·legues els catalans afirmen que és una oportunitat d'or i que suposa un retorn econòmic de 1.000 milions per a Barcelona. Com defensaran ara que la competició de vela no és bona per a València?" ha assenyalat.

Catalá ha tornat a reclamar que Compromís i PSPV abaixen els impostos. "2021 es va tancar amb un saldo en els bancs de 154 M€, 56,9M€ més que en 2020. Com vostés amb els 154 milions que tenen en el banc es neguen a abaixar-los els impostos als valencians? Si amb la pitjor inflació dels últims 37 anys, vostés no són capaços de abaixar els impostos, vostés són uns irresponsables i els veïns no mereixen que estiguen en els seus llocs".

Destacats