Catalá demana una comissió d'Hisenda "urgent" per a conéixer l'estat financer i treballar els comptes 2021

Guardar

catala-archivo
catala-archivo

La portaveu del PP a l'Ajuntament de València, María José Catalá, ha exigit aquest dijous la convocatòria urgent de la comissió d'Hisenda del consistori "per a conéixer l'estat financer i treballar els pressupostos de 2021".

Catalá ha indicat, en un comunicat, que els 'populars' reclamen a l'executiu local que conformen Compromís i PSPV i presideix l'alcalde Joan Ribó que "isca de la letargia en el qual estan instal·lats i posen dia i hora" perquè es coneguen "quines són les previsions del govern municipal".

"Si el govern de Ribó i el PSPV tant parlen de l'acord i d'aconseguir un pacte, de donar la mà per a elaborar un pressupost conjunt, no sols cal dir-ho, cal fer-lo convocant primer una comissió d'Hisenda en la qual amb llum i taquígrafs tots els grups --municipals-- puguem aportar idees", ha plantejat.

María José Catalá ha assenyalat que "buscar el consens no es basa només és proclamar-lo, es basa a practicar-ho". Després d'això, ha ressaltat que "a hores d'ara de l'any, el govern municipal hauria de tindre avançades les grans xifres del pressupost, amb una estimació dels ingressos que tindrà l'Ajuntament en 2021, amb una previsió aproximada dels capítols de despeses i amb un esborrany de les Ordenances Fiscals".

La portaveu del PP ha criticat que no siga així. "Com tot ho fan amb imposicions i opacitat no tenim cap informació", ha censurat, alhora que ha reclamat al primer edil "conéixer els ingressos previstos per a presentar els pressupostos".

"La letargia d'aquest govern és molt preocupant. Van a pas de tortuga quan els treballadors, autònoms i els veïns de València no poden esperar ni un minut més", ha agregat Catalá.

FONS NACIONAL D'AJUDES

L'edil ha sol·licitat també un Fons Nacional d'Ajudes als Ajuntaments. "No pot ser que el Govern no injecte ni un euro als municipis, que han de sobreviure amb els seus estalvis. Exigim que no es discrimine els ajuntaments. Són les administracions més pròximes a les persones, els que estan en primera línia per a atendre les urgències i necessitats dels veïns", ha exposat.

Catalá ha asseverat, així mateix, que amb la situació actual de crisi sanitària i econòmica "és imprescindible centrar els recursos dels pressupostos de 2021 en els temes que més preocupen els valencians" i ha citat entre ells "l'atenció social a les persones que més ho necessiten, la creació d'ocupació i la reactivació de l'economia de la ciutat".

GARANTIES

"Hem de tindre garanties que el pressupost de 2021 s'execute amb eficàcia, garanties que es materialitzaran les inversions productives més urgents que estimulen l'economia i generen ocupació, i garanties que es reduirà la pressió fiscal que pateixen els veïns de València", ha declarat. Al seu torn, ha considerat "inadmissible" que s'acabe l'any "amb nivells d'execució de les inversions inferiors al 50 per cent".

Destacats