Catalá demana més presència policial a la plaça de la Reina de València per a evitar vandalisme i botelló

Catalá insta a Ribó que a més de visitar l'esplanada es reunisca amb els veïns que viuen a la plaça de la Reina i escolte les seues queixes per no tindre dret al descans

Guardar

María José Catalá, portaveu del Partit Popular al Ajuntament de València
María José Catalá, portaveu del Partit Popular al Ajuntament de València

La portaveu del PP a l'ajuntament de València, María José Catalá, ha demanat a Ribó més presència policial en la plaça de la Reina per a evitar el vandalisme i el botelló "perquè es compleixen dues setmanes de l'obertura de l'esplanada de la Reina i no paren de sorgir problemes."

"Des de la primera nit els veïns ens han fet arribar la queixes pel difícil que es va poder descansar, ja que a altes hores de la matinada es concentra nombrosa gent en la Plaça, alguns realitzant botelló, que genera moltes molèsties i, malgrat telefonar a la Policia Local per a traslladar les queixes, cap patrulla s'ha desplaçat fins al lloc. Aquesta no ha sigut una situació aïllada, s'ha repetit ja moltes nits", ha explicat Catalá.

Per això, la Portaveu Popular ha instat a Ribó que "a més de visitar l'esplanada de la Reina es reunisca amb els veïns que viuen en la Plaça i escolte les seues queixes per no tindre dret al descans. Aqueix és el seu treball, atendre els ciutadans i oferir solucions".

A més, ha assenyalat que "Les pintades s'han netejat perquè hui Ribó havia de visitar una Plaça impecable, mentre la resta de la ciutat continua bruta i sense netejar, és vergonyós" afegint "que no han durat ni quinze dies sense ser objecte del vandalisme. Aquesta ha sigut la primera ocasió i ja veurem quantes més hi ha, perquè la neteja dels grafitis en el mobiliari urbà de la Plaça es convertirà, per desgràcia, en una constant".

Per tant, Catalá ha recordat la necessitat de reforçar la presència policial en la plaça de la Reina per a evitar, a més del vandalisme i la botelló, delictes com a furts o robatoris "perquè la presència d'agents dissuadeix als lladres" afegint "tots sabem que en moltes ocasions aprofiten la presència de turistes per a actuar i s'ha de treballar per a evitar aqueixes situacions en el centre de València així com a les nostres platges".

També María José Catalá ha instat la delegada del Govern a "no oblidar el seu compromís amb la ciutat" i no desviar efectius de la Policia Nacional que patrullen a tasques administratives, com ha denunciat un sindicat policial. "Davant l'augment de la delinqüència a la ciutat no ens podem permetre menys agents al carrer, més aviat al contrari, necessitem el nombre més gran possible de policies en els nostres barris", ha ressaltat.

Finalment, ha instat l'alcalde que una vegada que ha comprovat en persona com ha quedat la plaça de la Reina, "realitze autocrítica i reconega que es podia haver fet millor".

Destacats