Catalá demana "més mitjans humans i materials" per a Policia Nacional, Guàrdia Civil i Policies Locals

Catalá alerta de la situació de la ciutat de València. "La taxa de delinqüència està en un 36,5%"

Guardar

Reunió entre María José Catalá, la portaveu de l'Interior del GPP en el Congrés dels Diputats i representants dels sindicats
Reunió entre María José Catalá, la portaveu de l'Interior del GPP en el Congrés dels Diputats i representants dels sindicats

La secretària general del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, M. José Catalá, ha exigit hui "més mitjans humans i materials" per a la Policia Local, Nacional i Guàrdia Civil.

Catalá s'ha pronunciat així després de mantenir una reunió amb la portaveu d'Interior del GPP en el Congrés dels Diputats, Ana Vázquez, i representants dels sindicats de la Policia Nacional, Local i Guàrdia Civil.

La secretària general del PPCV i portaveu a l'Ajuntament de València ha mostrat la seua preocupació per la seguretat en la Comunitat i de manera rellevant a la ciutat de València, "la taxa de delinqüència de la qual està en un 36,5%, per damunt de la mitjana provincial, autonòmica i nacional". "Tenim un problema que no se soluciona amb vaguetats i sense abordar el problema a estructural de la policia Local i el problema d'inseguretat d'alguns barris", ha assenyalat.

Catalá s'ha referit a problemes com el botelló "i l'increment dels delictes de robatori amb força i en matèria d'agressions sexuals". "Traslladarem a l'Ajuntament de València i a les Corts la necessitat de prendre's de debò els problemes de seguretat". La secretària general ha assenyalat, així mateix, que en l'àmbit autonòmic troba a faltar "el compliment del compromís del ministre Marlaska de dotar amb fins a 500 efectius més a la unitat adscrita. Insisteix que ja estan arribant, però mai arriben".

"La Comunitat té un problema de seguretat i la ciutat de València més. Els policies locals, nacionals i la Guàrdia Civil necessiten mitjans", ha insistit Catalá, qui ha explicat que en la reunió de hui s'han traslladat "exemples realment vergonyosos". Així, ha indicat que en Sapadors hi ha un plat de dutxa per a 200 dones policies. "Podem parlar d'Igualtat tot el que vulguem, però si 200 policies tenen un sol plat de dutxa en el treball és que ningú s'està prenent de debò els problemes".

La Comunitat, per damunt de la mitjana nacional en criminalitat

Per part seua, la portaveu d'Interior del GPP en el Congrés, Ana Vázquez, ha denunciat que la taxa de criminalitat en la Comunitat Valenciana està quasi 8 punts per damunt de la mitjana nacional. "Mentre que en el conjunt d'Espanya ha augmentat un 8,5%, en la Comunitat Valenciana en l'últim any ha augmentat un 16,7%".

Així, ha afirmat que per províncies a Alacant ha augmentat un 8%, a Castelló un 20% i a la província de València un 22%. Vázquez ha destacat que a la ciutat de València la taxa de criminalitat ha pujat un 36%, sent els delictes contra la llibertat sexual amb un quasi 68% i els robatoris a domicilis amb més d'un 78% els que han experimentat una major crescuda. La diputada popular ha afirmat que "és molt preocupant la pujada dels delictes contra la llibertat sexual en aquest territori, que han augmentat un 41,5%".

Ana Vázquez ha explicat que el GPP en el Congrés ha presentat diverses iniciatives per a augmentar la seguretat en els municipis rurals, reforçar el principi d'autoritat dels cossos i forces de seguretat i perquè es determine que els policies locals siguen professió de risc.

La diputada popular ha anunciat que presentarem una sèrie d'iniciatives per a exigir el compliment d'un dret constitucional i que ara no està garantit, que és vetlar per la seguretat dels ciutadans, el dret a la seua seguretat. En aquest sentit, ha lamentat que "veiem que per part dels governs d'esquerres es fan proclames a favor de les agressions a policies a guàrdies civils, en definitiva, a aqueixa falta d'autoritat. Més de 1.200 agents de policia nacional, local i guàrdies civils han sigut agredits a la província de Valenciana l'any passat".

Destacats