Catalá demana incloure "ja" a les Falles en la Llei de Mecenatge i que la Generalitat premie als artistes de les Falles infantils

Reclamen la modificació dels Premis President i Generalitat perquè es premie a les Falles infantils i als seus artistes: "És una discriminació que cal acabar"

Guardar

La Síndica i Secretària General del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, María José Catalá, en la seua visita al taller d'un artista faller
La Síndica i Secretària General del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, María José Catalá, en la seua visita al taller d'un artista faller

La Síndica i Secretària General del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, María José Catalá, ha visitat aquest matí, al costat del regidor del PP de l'Ajuntament de València, Santiago Ballester, el taller de l'artista faller Pedro Santaelulalia per a traslladar tot el seu suport al treball que realitzen i que "fan que tots els valencians ens sentim orgullosos de l'art i la qualitat que tenen els nostres artistes, mestres fallers, vertaders artífexs del patrimoni cultural que són les Falles".

Durant la visita, Catalá ha anunciat que dimecres que ve el Partit Popular portarà a votació a Les Corts una Proposició No de Llei perquè es modifique la Llei de Mecenatge i s'incloguen a les Falles. "És una petició que ens van traslladar els representants de les comissions falleres i esperem comptar amb el suport de tots els partits polítics".

Amb aquesta modificació, que també s'exigeix al Govern central, es busca que aquelles empreses que vulguen invertir i contribuir a fer realitat les Falles grans tinguen beneficis i deduccions fiscals. La iniciativa també inclourà a les Fogueres i les Gaiaes, així com altres festes declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

"Totes les comissions i associacions festives han passat dos anys molt durs per culpa de la pandèmia i aquest canvi en la Llei de Mecenatge donarà beneficis fiscals a aquelles empreses que col·laboren i contribuïsquen amb el món faller com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Això serà un estímul a llarg termini i fomentar així que les empreses privades pogueren també contribuir al sosteniment de les Falles" ha explicat la Síndica.

Així mateix, la iniciativa exigeix que "el Consell aprove ajudes directes per a les comissions que, moltes d'elles, han fet vertaders sacrificis per a no deixar caure la festa i mantindre vives les nostres festes", ha explicat Catalá.

Modificació Premi President i Premis Generalitat

Finalment, la síndica del Partit Popular ha demanat ampliar el Premi President i els Premis Generalitat per a premiar també tant a les falles infantils com als seus artistes, augmentant la partida pressupostària destinada perquè es contemplen els monuments infantils.

"Actualment, tan sols es reconeix a les falles grans guanyadores i creiem que cal posar fi a aquesta discriminació. Les Falles infantils són autèntiques obres d'art, els artistes fallers que les creen fan autèntiques meravelles i cal reconéixer-li-ho i premiar-ho" ha afirmat María José Catalá.

 

 

Destacats