Catalá demana doblegar les ajudes als comerços i exigeix a Ribó frenar l'"asfíxia" al centre: "Multar no és la solució"

Reclama de nou la paralització de les multes per a accedir al centre: "Ribó va a convertir Ciutat Vella en ciutat fantasma"

Guardar

La portaveu del Grup Municipal Popular, Maria José Catalá
La portaveu del Grup Municipal Popular, Maria José Catalá

La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá, ha anunciat hui una reclamació al pressupost de Ribó i PSPV per a duplicar les ajudes directes als comerços locals de la ciutat en els pressupostos de 2022 i arribar als 3,2 milions d'euros.

L'anunci l'ha realitzat hui en la presentació de la campanya Made In València, que els populars posen en marxa per segon any consecutiu per a promocionar el consum en el comerç local per Nadal. "Venim a la Plaça Redona hui perquè volem fer una crida als valencians perquè consumisquen en els seus comerços de proximitat. Els comerços de Plaza Redonda, com molts altres, estan patint les conseqüències de les polítiques erràtiques de Ribó".

La portaveu del PP a l'Ajuntament, María José Catalá, ha cridat a "impulsar les compres i el consum a la ciutat, especialment aquest Nadal, davant la inacció del Govern de Ribó". La líder del Partit Popular ha criticat durament la línia que ha seguit el Govern de la ciutat quant als comerços. "Ribó no deixa de posar bastons a les rodes als comerciants locals: primer amb el tancament de Ciutat Vella en plena campanya de Nadal, després amb la ridícula inversió en il·luminació nadalenca i, per a rematar, amb el retard d'11 mesos en les ajudes directes als comerços", ha denunciat Catalá. La portaveu ha afegit que "la pujada d'impostos i taxes aplicada per aquest govern en 2020 i 2021 és la punta que necessita el comerç de la ciutat".

La portaveu municipal ha recordat que "encara no existeix un pla estratègic amb ajudes per a modernitzar i acompanyar en la transformació digital al xicotet comerç de la ciutat". Des de l'inici de la pandèmia, s'han tancat quasi 200 comerços i restaurants a la ciutat, dels quals el 57% correspon a Ciutat Vella. A més, els canvis de línia en l'EMT i la falta d'aparcament en el centre sumen 4.500 aturats més, el 60% d'ells del sector serveis.

En contra de les multes per a accedir al centre: "Ribó convertirà Ciutat Vella en ciutat fantasma"

Per això, el PP ha denunciat que la gestió de Ribó i PSOE va pel camí de "convertir el centre històric en una illa" i "Ciutat Vella serà Ciutat fantasma." Catalá ha explicat que en aquests moments hi ha 15 línies d'autobús menys, el tancament del pàrquing de Parcent, les obres en la plaça de Bruges del Mercat i de la Reina:

"Els comerços de Ciutat Vella cada dia s'enfronten a més dificultats per a atraure clients, més de 7.000 fallers no poden accedir als seus casals ni la gent al seu lloc de treball. No hi ha consens ara per a posar en marxa les multes per a accedir a part del centre històric. I demanem a Ribó que no sancione. Les multes no són les solucions" ha reclamat la portaveu que ha recordat que en els últims anys, Compromís i PSPV s'ha eliminat el 72% de les places d'aparcament en el centre en els últims 6 anys", ha declarat Catalá. "Demanem que es paralitzen les multes i l'asfíxia a la qual té sotmesa l'esquerra al centre".

Escassa inversió en il·luminació nadalenca

La portaveu del PP també ha lamentat l'escassa inversió en il·luminació nadalenca. "És una manera d'atraure a clients i fomentar el consum, i Compromís i PSPV tornen a relegar la inversió. En aquesta ciutat per a veure llums nadalenques cal pagar entre 12 i 14 euros. No s'entén. Aquest govern d'esquerres que diu que governa per a tots, però, no obstant això, per a veure llums de Nadal has de pagar".

El PP recorda que som de les grans ciutats la que menys inverteix en il·luminació de Nadal, i això no ajudarà al comerç en la qual és la campanya més important per a ells de tot l'any" A pesar que València és la tercera gran ciutat d'Espanya, municipis com Saragossa (700.000 €) i Màlaga (798.000 €) dobleguen amb escreix la quantitat econòmica destinada a la il·luminació nadalenca enguany.

Destacats