Catalá demana la compareixença del conseller de Sanitat davant les greus deficiències de l'Hospital Clínic

Guardar

Secretaria general del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, María José Catalá
Secretaria general del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, María José Catalá

La síndica del Grup Popular de Les Corts, María José Catalá, ha anunciat hui que s'ha sol·licitat la compareixença del conseller de Sanitat perquè explique la situació de l'Hospital Clínic de València després de conéixer-se la segona plaga de xinxes en mes i mig.

"En mes i mig hem conegut dues plagues de xinxes i un brot de legionel·la. És molt greu, molt preocupant i impropi d'un hospital de referència com és el Clínic que s'estiguen donant aquestes situacions que afecten directament els pacients i al personal sanitari" ha afirmat María José Catalá, qui ha exigit que el Consell "no es pose de perfil i done explicacions sobre les deficiències molt greus detectades en el Clínic".

"És obvi que alguna cosa està passant en aquest hospital i el conseller ha de comparéixer i, sobretot, anunciar actuacions immediates per a resoldre aquests problemes" ha assenyalat Catalá qui ha recordat que "ahir van ser les xinxes i fa a penes 15 dies es va prohibir utilitzar les aixetes de diverses habitacions després de detectar legionel·la en el sistema hídric. El Clínic és un desastre per la falta de manteniment i d'interés que posa en risc a treballadors i pacients".

La síndica del GPP ha recordat que a l'agost ja va demanar una revisió de les instal·lacions i actuacions immediates davant els problemes detectats i el Consell va fer cas omís. "Ara no pot tornar a succeir", ha indicat. Així, la portaveu del GPP en Les Corts ha recordat també les recents denúncies de Sindicats, alertant del mal magatzematge de material inflamable, així com fallades en equips de climatització, la caiguda de teulada o la falta de la necessària canalització del cablejat en un espai en el qual es deposita medicació.

En aquest sentit, Catalá ha exigit a Puig "que invertisca més i execute el pressupost previst en instal·lacions sanitàries, ja que de les inversions previstes en el pressupost de la Generalitat per a instal·lacions i infraestructures sanitàries mancant 5 mesos per a acabar l'any és tan sols de l'11% dels quals estava previst invertir".

"No podem permetre aquesta deixadesa i aquesta falta d'iniciativa per millorar les infraestructures sanitàries. Ni es posen en marxa noves i no existeix manteniment en les quals ja tenim", ha denunciat la síndica del GPP.

Catalá ha assegurat que "la desídia del Consell de Puig amb el Clínic ha sigut una constant en els seus anys de Govern. El Clínic necessita dedicació, interés, inversió i execució del pressupost. No es pot emportar al desastre a un hospital de referència que dona servei a milers de pacients cada dia".

Destacats