Catalá demana a Compromís i PSPV “aprovar un pla de reactivació i supervivència per a Fira València”

""La institució firal requereix de liquiditat immediata i d'un acord entre les dues institucions. És intolerable que les picabaralles entre els socis tinguen bloquejat el futur d'una institució que genera 12.000 ocupacions i un impacte econòmic de 1.200M€"

Guardar

38741660221_c42f684db8_k
38741660221_c42f684db8_k

La diputada del Grup Parlamentari Popular, María José Catalá, ha exigit una solució immediata i urgent per a evitar la dissolució de Fira València: "Pressionarem perquè Compromís i PSPV aproven un projecte de reactivació i supervivència per a aquesta institució firal que té un important impacte econòmic per a València i evitar, així, la seua dissolució per la falta de diligència del Botànic i de l'Ajuntament de la ciutat".

En aquest sentit, el Partit Popular ha presentat una bateria de preguntes tant en les Corts com a l'Ajuntament de València perquè expliquen quin full de ruta tenen marcada per al futur de Fira València.

"La institució firal requereix de liquiditat immediata i d'un acord entre les dues institucions Sis anys després, el Botànic i l'Ajuntament no han aconseguit un acord. És intolerable que les picabaralles entre els socis tinguen bloquejada el futur d'una institució que genera a prop 12.000 ocupacions (el 0,6% de la Comunitat) i un impacte econòmic de 1.200M€", ha remarcat.

D'altra banda, la diputada i portaveu del PP a l'Ajuntament de València ha denunciat l'opacitat amb la qual està tractant aquest assumpte l'Ajuntament de València. "Fa mig any el Sr.Ribó va insinuar que estava a favor d'una permuta i a partir d'aqueix moment ha negat al Partit Popular tota la documentació sobre la negociació que estava duent a terme amb la Generalitat", ha explicat Catalá qui ha advertit que l'Ajuntament no pot perdre la titularitat del sòl i del vol de Fira València però "els socis del Botànic s'han d'asseure per a buscar opcions".

"El Síndic de Greuges va demanar a l'Ajuntament que ens entregara la informació sobre les negociacions que s'estaven duent a terme. L'últim és que el Sr.Ribó ha rebutjat la recomanació del Síndic. És una mostra més de l'opacitat d'un partit que va arribar a les institucions alçant la bandera de la transparència".

Destacats