Catalá defensa que València aspire a ser seu del Mundial de futbol 2030 i rebutja perdre oportunitats

Guardar

Obres del Nou Mestalla
Obres del Nou Mestalla

L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha defensat aquest dimarts que la ciutat aspire a ser seu del Mundial de futbol 2030 i ha rebutjat perdre "oportunitats" com la d'acollir aquest esdeveniment esportiu.

Així, ha considerat que "ningú entendria" que altres ciutats espanyoles optaren a ser seu i que la capital valenciana no ho fera i ha apuntat que una ciutat que deixa passar cites com aquesta no és la que ella vol "liderar".

Catalá s'ha pronunciat d'aquesta manera, en declaracions als mitjans de comunicació, després de la reunió mantinguda amb el president de l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE) i president de Boluda Corporación Marítima, Vicente Boluda, preguntada per aquest tema.

"La veritat és que ningú entendria que ciutats com altres espanyoles a les quals jo aprecie molt i que amb les quals tinc gran relació, com Saragossa, optaren a aquest mundial i nosaltres no. No és la València que jo vull liderar la València que deixa passar oportunitats com un Mundial", ha manifestat. Així, la primera edil ha assegurat que el seu equip farà "tot el possible per a no perdre aquest oportunitat".

No obstant això, María José Catalá ha agregat que optar a aquesta candidatura és un assumpte "complex que requereix una interlocució molt clara en aquest moment amb el València CF" i també "resoldre tots els problemes" relacionats amb la construcció del nou estadi de Mestalla.

"És cert que aquest ajuntament va avançar en el seu moment en la tramitació d'un conveni -per a progressar en la conclusió d'aquest camp de futbol-, que s'ha avançat i que ens trobem amb un treball avançat", així com que "es mantindrà una interlocució supertransparent amb els grups de l'oposició" respecte a aquest assumpte, ha apuntat.

Catalá ha valorat "el treball fet" en aquest àmbit i la interlocució i s'ha mostrat "convençuda" que els grups municipals formaran part" de la solució del problema".

"No veig a cap representant d'aquest consistori dient que València ha de perdre aqueixa oportunitat d'acollir un mundial. No acabaria de veure a ningú ací dient que no hem de ser seu o subseu d'un Mundial", ha afegit.

"ESTUDIANT TOTA LA DOCUMENTACIÓ"

Preguntada per si hi ha data per a una pròxima reunió tècnica amb el València CF, l'alcaldessa ha respost que no i ha comentat que ara ella, l'edil que s'encarregarà de Grans Projectes, José Marí, i el regidor d'urbanisme, Juan Giner, estan "estudiant tota la documentació amb els tècnics" referida al nou estadi després de la seua presa de possessió com a responsable municipal el passat 17 de juny.

Catalá ha afirmat que a partir d'ací es duran a terme les reunions corresponents i ha dit que a elles s'ha d'arribar "amb solucions".

Destacats