Catalá defensa l'ampliació del Port de València com a compatible amb la regeneració de les platges

Guardar

Xisco-Navarro_Valencia-Extra_MJCatala-5
Xisco-Navarro_Valencia-Extra_MJCatala-5

La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá, ha insistit avui que l'ampliació i el progrés del Port de València és compatible amb la regeneració de les platges del sud de València. "La dicotomia entre progrés i medi ambient és un debat reduccionista i simplista. Amb els avanços tecnològics d'avui dia, es pot finalitzar l'ampliació del Port amb totes les garanties mediambientals i jurídiques".

Catalá ha assenyalat que "hem vist que l'Ajuntament de València i, sobretot, el Sr. Ribó ha canviat la seua posició perquè ahir en la moció que va presentar donava per vàlida la Declaració Impacte Ambiental de 2007 en exigir al Port la seua aplicació. A més, en la seua moció no s'exigia una nova DIA si no només es demanava al Port "valorar" realitzar un estudi".

La portaveu del PP ha afirmat que "aquest canvi de postura ens alegra, però no sabem que pensa Compromís d'això perquè els seus dirigents han arribat a demanar fins i tot que es desmunte el dic".

D'altra banda, Catalá ha tornat a reclamar a Sánchez, Puig i a l'Autoritat Portuària més inversió per a regenerar les platges de la ciutat. "Estem en un moment històric per a captar fons europeus i aconseguir ajudes per a les nostres platges. A més, el Govern ha d'augmentar el pressupost. Només hi ha contemplats 330.000 per a tota la província quan el Sr. Ribó va demanar 28 milions i no li han fet cas a Madrid".

Destacats