Catalá critica que Puig "només arranque a Sánchez una frase sobre finançament" i afirma que el nou model "ja hauria d'estar sobre la taula"

"A les portes d'una manifestació amb partits, sindicats i empresaris era el moment que Puig aconseguira de Sánchez un pronunciament seriós", afirma

Guardar

La Síndica del Grup Popular en Les Corts, María José Catalá, en roda de premsa
La Síndica del Grup Popular en Les Corts, María José Catalá, en roda de premsa

La síndica del Grup Popular en Les Corts, Mª José Catalá, ha criticat hui que Ximo Puig "només arrancara el cap de setmana a Pedro Sánchez una frase sobre finançament" i ha afirmat que el nou model "ja hauria d'estar sobre la taula del consell de ministres".

Catalá s'ha pronunciat així respecte a la presència, ahir, de Pedro Sánchez, en el XIV congrés del PSPV. "Sánchez ha tornat a decebre. L'última vegada que va estar en la Comunitat ens va dedicar únicament una frase i aquesta vegada, en un discurs de més de 30 minuts, només va dir que el finançament està de camí. No és acceptable, és insultant", ha assenyalat.

La síndica del PP ha recordat que aquest cap de setmana se celebrarà la manifestació convocada per la plataforma Per un finançament Just, en la qual participen els partits polítics, sindicats i associacions empresarials "i aquest era el moment que Puig aconseguira de Sánchez un pronunciament que fora més enllà d'una declaració dient que el finançament està de camí".

"Portem anys amb un model caduc, que es va aprovar amb el Govern socialista de Zapatero, que és el gran llast econòmic de la Comunitat i que ha portat al tripartit botànic a inventar-se 2.300 milions d'euros per al pressupost de l'any que ve. Sincerament, si tot el que pot aconseguir Puig de Sánchez és una frase queda acreditat que el president de la Generalitat no aconseguirà res de Sánchez", ha manifestat.

"El finançament just és una reivindicació social més enllà de política, i és una llàstima afrontar una setmana tan important amb una sola frase. El finançament no hauria d'estar arribant, hauria d'estar sobre la taula del consell de ministres. El nou model hauria d'haver arribat fa anys. Es demostra la feblesa del PSPV", ha conclòs.

Acte per a "blanquejar" la situació d'Oltra

D'altra banda, Catalá s'ha referit també a l'acte del cap de setmana d'Oltra, Díaz, Colau, Hamed i García a València i ha lamentat que no aprofitaren la proximitat del 25N per a pronunciar-se sobre els abusos a menors. "Blanquejar la situació d'Oltra, com es va fer el dissabte, és irresponsable. La situació de la vicepresidenta no se sosté i hauria de deixar immediatament les seues responsabilitats com a consellera de Polítiques Inclusives", ha indicat.

La portaveu del GPP en Les Corts ha recordat que la sentència del cas dels abusos a una menor tutelada "deixa clar que la Conselleria d'Oltra va ser hostil amb la menor. Es pretenia tancar el cas i que no es parlara de la víctima i és decebedora que Díaz, Colau i els qui van vindre a recolzar a Oltra no feren esment".

 

 

Destacats