Catalá critica la doble moral de l'esquerra sobre la protecció del patrimoni

A més, la diputada del PPCV, María José Catalá demanarà la compareixença de Marzà per l'enderrocament de l'antiga Escola d'Agrònoms

Guardar

Xisco-Navarro_Valencia-Extra_MJCatala-3
Xisco-Navarro_Valencia-Extra_MJCatala-3

La diputada del PPCV, María José Catalá, ha anunciat avui que demanarà la compareixença en les Corts del conseller de Cultura, Vicent Marzà, perquè explique l'enderrocament de les naus posteriors de l'antiga Escola d'Enginyers Agrònoms i Perits Agrícoles del campus de la Universitat de València de l'avinguda Blasco Ibáñez.

Catalá ha assenyalat que "l'enderrocament d'aquestes naus s'ha fet sense seguretat jurídica i utilitzant un subterfugi legal per a la seua autorització per part de l'Ajuntament i la conselleria, ja que aquest entorn d'edificacions universitàries no té un aprovat un pla urbanístic especial de protecció, malgrat que moltes d'elles estan incloses en el Catàleg d'Espais i Béns Protegits pel seu valor patrimonial i arquitectònic"

El Pla Especial de Protecció és l'instrument normatiu i urbanístic que permet, després d'un estudi detallat de les característiques dels immobles i espais protegits, determinar amb exactitud el règim d'intervenció i protecció d'aquests. L'absència d'aquest Pla Especial de Protecció, ha declarat Catalá, "ha servit a l'Ajuntament de València i a la Conselleria de Cultura com a subterfugi legal per a autoritzar l'enderrocament de les naus posteriors d'Agrònoms".

Per això, Catalá ha demanat la compareixença de Marzà a les Corts "perquè aclarisca com s'ha fonamentat legalment des de la Direcció General de Cultura i Patrimoni la concessió de l'autorització per a derrocar les naus, al mateix temps que també ha anunciat que donarà trasllat de l'expedient administratiu al Consell Valencià de Cultura perquè es pronuncie sobre el valor patrimonial de les edificacions derrocades.

Entre les mesures que sol·licitarà el PP "davant aquest espoli al patrimoni de la ciutat" està el trasllat de la informació de l'enderrocament al CVC perquè es pronuncie sobre aquest tema. És molt greu que es permeta aquest espoli patrimonial per part de l'esquerra valenciana. La Conselleria de Cultura s'ha mostrat com la gran absent i el seu titular Vicent Marzà, haurà de donar explicacions".

A més, la diputada del PPCV ha sol·licitat que, tant la Universitat de València com la resta d'actors implicats redacten el Pla Especial de Protecció dels edificis universitaris de Blasco Ibáñez.

Destacats