Catalá anuncia una bonificació de fins al 30 % de l'IBI a comerços i autònoms que generen ocupació

La candidata del PP a l'alcaldia de València també ha avançat la creació d'un bo d'entre 100 i 250 euros mensuals per a llars amb pocs recursos econòmics

Guardar

María José Catalá visita el barri de la Roqueta de València
María José Catalá visita el barri de la Roqueta de València

María José Catalá, candidata del Partit Popular a l'alcaldia de València, ha avançat que si arriba a l'Ajuntament de la ciutat després de les eleccions municipals del 28 de maig establirà una bonificació en l'Impost de Béns Immobles (IBI) d'aquells comerços i persones autònomes que tinguen persones treballant al seu càrrec i contracten a més professionals. Així ho ha anunciat la dirigent popular durant la seua visita al barri de la Roqueta de València.

"Aquesta ciutat necessita una rebaixa d'impostos i més llocs de treball. Per això, quan siga alcaldessa de València a partir del 28 de maig, bonificarem l'IBI a aquells comerciants i autònoms que creen ocupació" ha explicat Catalá. En aquest sentit, La bonificació de l'IBI als immobles destinats a l'activitat econòmica que contribuïsquen a crear ocupació serà de el 10 % i el 30 % en funció de l'increment de plantilla, i l'estalvi per a comerciants i autònoms pot arribar fins a 300 euros, expliquen des del PP.

"Cal incentivar l'activitat econòmica i impulsar la creació de llocs de treball i baixant impostos, recaptarem més perquè hi haurà més gent treballant", ha explicat. Aquesta nova ajuda s'uneix a la rebaixa del 20 % de l'IBI que el Partit Popular preveu aprovar de forma general a la resta dels habitants de València. "Els nostres veïns necessiten que els baixem els impostos perquè cada vegada és més complicat arribar a final de mes", ha afirmat la candidata popular.

María José Catalá visita el barrio de la Roqueta de València
María José Catalá visita el barri de la Roqueta de València

Bo per a les famílies amb menys recursos

A més de la rebaixa de l'IBI en el cas dels autònoms i comerços de València, Catalá també ha anunciat la creació d'uns bons de 150 i 250 euros mensuals dirigits a "les famílies treballadores que en aquests moments tenen especial dificultat per a poder omplir la cistella de la compra, assumir els costos energètics i totes les qüestions que estan lacrant l'economia familiar", ha detallat la dirigent.

"La inflació segueix pujant i hi ha famílies que no arriben a final de mes. Les administracions hem de ser sensibles als problemes dels ciutadans perquè el preu de la cistella de la compra segueix augmentant i fins als Bancs d'Aliments han donat la veu d'alarma perquè ja no poden donar tots els mesos olies a les famílies que ajuden", ha apuntat Catalá.

Destacats