Catalá aspira a aconseguir "una majoria folgada" en 2023 per a arribar a l'Alcaldia "sense suports externs"

Guardar

La portaveu del grup municipal popular, María José Catalá
La portaveu del grup municipal popular, María José Catalá

La presidenta del PP a València i portaveu d'aquesta formació a l'ajuntament de la ciutat, María José Catalá, ha afirmat aquest dilluns que aspira a aconseguir "una majoria prou folgada" en les eleccions municipals de 2023 per a accedir a l'Alcaldia de la capital valenciana "sense suports externs". "Aquest és el meu objectiu", ha subratllat.

La també secretària general del PPCV s'ha pronunciat d'aquesta manera durant una trobada amb els mitjans de comunicació, preguntada per si es planteja un possible pacte amb Vox després dels comicis locals de 2023 per a poder ser primera edil de València.

"No m'agrada fer política ficció. Aspire a tindre una majoria oportuna, prou folgada per a no haver de comptar amb suports externs. Aquest és el meu objectiu", ha exposat.

Després d'això, ha apuntat, respecte a la possibilitat d'una "realitat electoral diferent" que ella "sempre" traçarà "un perfil bastant clar", pel qual se'l coneix "des de fa anys". "Soc una persona liberal, una persona que sempre ha estat situada en l'espectre més social del meu partit i més moderat i, per tant, seré fidel a mi mateixa i tot el que faça haurà de ser fidel a la meua manera de veure les coses", ha subratllat.

Preguntada per si considera que Vox és una formació "radical", María José Catalá ha manifestat que és un partit que té coses que ella no comparteix, per la qual cosa ha precisat que no milita en ell sinó en el PP. "És un partit que té coses que no compartisc. Per això, no estic en Vox, estic en el PP. Hi ha coses que no compartisc", ha respost.

"COMPROMÍS ASSUMIT"

Així mateix, preguntada per si en el cas d'arribar a ser alcaldessa amb el suport de Vox mantindria la celebració a València dels Gai Games en 2026, la responsable del PP ha assegurat que sí perquè es tracta d'"un compromís de la ciutat, un compromís que ha assumit la ciutat".

"Crec que els Gai Games s'han de celebrar en 2026 sí o sí perquè és un compromís de la ciutat i un compromís que ha assumit la ciutat", ha manifestat Catalá. Igualment, ha asseverat que en la capital valenciana, "la qual cosa no passarà amb el PP és deixar perdre les oportunitats que està deixant passar l'esquerra" .

"Aqueixa no és la nostra manera de treballar. Nosaltres pretenem generar seguretat a aquells que vinguen a invertir o a generar oportunitats a la ciutat. Tots aquells que generen oportunitats i que, sobretot, invertisquen a la ciutat i vengen a ella, tindran els braços oberts", ha manifestat.

En aquesta línia, la presidenta i portaveu del PP a València ha dit que "ni per sectarisme ni per cap altra raó", els 'populars' deixaran "caure les grans oportunitats" per a aquesta ciutat. "Per tant, que quede ben clar que els Gai Games, en qualsevol cas, si soc alcaldessa, per descomptat, que se celebraran", ha assenyalat.

Mantindria el corredor verd

La presidenta del PP a València i portaveu d'aquesta formació a l'ajuntament de la ciutat, María José Catalá, ha assegurat aquest dilluns que si arriba a l'Alcaldia de la ciutat després de les eleccions municipals de 2023, mantindrà grans projectes plantejats per l'actual govern que conformen Compromís i PSPV però amb les infraestructures necessàries per a evitar problemes de trànsit.

Catalá ha assenyalat que aquest seria el cas del gran corredor verd i ha apuntat que per a dur a terme adoptaria mesures per a garantir l'accés a la capital valenciana pel sud, amb iniciatives com a aparcaments dissuasius, serveis de transports llançadora, especialment de l'Empresa Municipal de Transports (EMT).

La també secretària general del PPCV s'ha pronunciat d'aquesta manera durant una trobada amb els mitjans de comunicació, preguntada per si amb la seua arribada a l'Alcaldia es mantindrien grans projectes plantejats per a València per l'actual executiu municipal com el Bulevard García Lorca, la reforma de l'avinguda Ausiàs March o el gran corredor verd per la ciutat.

"Crec que el corredor verd d'accés a la ciutat és un projecte interessant, però jo no el faria mai si no resolguera l'accés pel sud del trànsit rodat amb un pàrquing dissuasiu i connexió d'aqueix pàrquing dissuasiu amb una llançadora bàsicament d'EMT cap al centre de la ciutat", ha respost.

Així mateix, s'ha referit al Bulevard García Lorca i ha expressat la mateixa idea. "Considere que canviar les vies del tren per espai verd per als ciutadans és una idea meravellosa, però deixa de ser meravellosa si no va acompanyada d'accions prèvies de connexió de l'entrada sud de la ciutat amb el centre a través del transport públic", ha opinat.

María José Catalá ha considerat que "no es pot continuar tancant la ciutat sense donar alternatives a la gent". "No podem continuar tancant el trànsit a la ciutat si tenim cancel·lacions dels trens de Rodalia, tots els dies, si l'EMT continua funcionant com funciona i si no hi ha vies alternatives perquè la gent coixa el transport públic", ha declarat.

Després d'això, la portaveu del PP ha exposat, respecte a la reforma d'Ausiàs March, que la reducció de carrils en aqueixa via és "una barbaritat hui dia si no es fa" l'indicat. "El bulevard es pot fer sempre que no es col·lapse la carrera de Malilla i Sant Vicent", ha agregat.

"Considere que són projectes interessants, però no si no els veiem amb una visió global de la mobilitat a la ciutat", ha subratllat. "No vaig a prendre eixes decisions sense haver donat alternatives de transport públic als veïns", ha insistit María José Catalá.

Destacats