Catalá afirma que "València és una ciutat insegura" i demana a Ribó "reflexos i gestió davant una plantilla de policia exhaurida"

Hi ha més de 200 agents de baixa en aquests moments i no s'arriba a 900 agents al carrer per a una ciutat de 800.000 persones

Guardar

La portaveu del Grup Popular, María José Catalá
La portaveu del Grup Popular, María José Catalá

La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá, ha demanat a Ribó "reflexos i gestió" davant la inseguretat ciutadana que viu la ciutat de València. "València és una ciutat insegura, ho diuen les dades i ho diuen els veïns" ha afirmat Catalá qui ha advertit d'un "augment de robatoris amb força en el centre de València. Què faran vostés per a evitar al fet que els nostres xavals els atraquen? Pensen prendre alguna mesura o només tirar la culpa a uns altres?".

Catalá ha traslladat un missatge de suport als agents de la policia local que hui han protestat a la porta de l'Ajuntament de València i han pres la paraula en el ple per a protestar per la falta de compliment dels compromisos del govern de Ribó.

"Estem davant una plantilla exhaurida, cansada, esgotada" ha afirmat Catalá qui ha explicat que a la falta endèmica d'agents (200 menys que en 2015), ara la situació de la plantilla és dramàtica: Dels 1433 agents de la Policia Local, 305 estan en segona activitat i 207 de baixa per malaltia i no arribem a 900 agents al carrer per a una ciutat de 800.000 persones. "En aquests moments, hi ha només 20 agents per unitat. El que significa, per exemple, que només hi ha 20 agents per al districte d'Exposició, que dona servei a Orriols. Hi ha 11 barris i 10 pedanies no tenen policia de barri en un dels torns (matí o vesprada) pel que queden descoberts" ha explicat.

"La situació de la plantilla de la policia local és molt preocupant. I els grans perjudicats són els veïns de València que ni estan ni se senten segurs. Que veuen com tots els impostos que paguen no serveixen per a res."

"Ens han acusat de demagogs i de mentir, però València és de les grans ciutats d'Espanya on més ha crescut la delinqüència amb un 36,5% d'increment", ha afirmat.

Catalá ha recriminat la lentitud del govern de Compromís i PSOE: "Hem arribat a 2022 amb les bases de la convocatòria de 2020 sense aprovar, i sense aprovar l'Oferta pública d'ocupació de 2021"

"Volem més policies al carrer. Volem que València siga una ciutat segura. I no volem un govern que va a ritme de tortuga i que és incapaç de reaccionar davant un problema d'inseguretat com el que estem vivint. Els nostres veïns s'ho mereixen perquè ells els seus impostos. Imposats que vostés pugen i que no es tradueixen en millors serveis per a la ciutadania".

La portaveu del PP ha lamentat que Compromís i socialistes porten rebutjant més d'un any totes les iniciatives del PP que demanen més agents al carrer. Hi ha un problema creixent de robatoris amb força a joves en el centre de València mentre que Orriols, Cabanyal, Malva-rosa i Benimamet continuen patint la inseguretat".

Destacats