Catalá afirma que Puig "té un problema que es diu Assut" i assenyala que "la fugida permanent del Consell mostra el pànic que s'ha instal·lat en el Govern valencià"

Guardar

La síndica del Grup Parlamentari Popular a Les Corts, María José Catalá, i el portaveu adjunt del GPP, Miguel Barrachina
La síndica del Grup Parlamentari Popular a Les Corts, María José Catalá, i el portaveu adjunt del GPP, Miguel Barrachina

La síndica del Grup Parlamentari Popular a Les Corts, María José Catalá, ha afirmat hui que el president de la Generalitat, Ximo Puig, "té un problema que es diu Assut", al mateix temps que ha assenyalat que el Consell "està en una fugida permanent que demostra el pànic que s'ha instal·lat en el Govern valencià".

Catalá s'ha pronunciat així després de la reunió de la Junta de Portaveus de Les Corts, en la qual s'ha aprovat el calendari de plens fins a març. "S'han fixat tres plens per a gener i febrer, mentre que no s'ha sabut donar una data per a un ple al març. És cridaner perquè les anteriors vegades que hem anat a eleccions autonòmiques sempre s'havia fixat amb data el ple de març", ha explicat.

La síndica ha assenyalat que el Grup Popular ha sol·licitat que a més d'aquests plens es fixen més. "Creiem que en aquest mes de gener es podia haver posat almenys un altre, però el Consell està a la fugida, amb una vicepresidenta a Islàndia i un president en Frankfurt. És més que evident que el nombre de plens limitat respon a una estratègia de fugida del Consell", ha manifestat.

"A més -ha continuat- el ple de gener serà per a convalidar Decrets llei, per la qual cosa queda poc marge per a l'activitat legislativa i tampoc han sabut dir-nos si en tots els plens fixats hi haurà sessió de control, així que ens quedem amb una sensació de Consell a la fugida. Puig té un problema hui, i es diu Assut, i és més que evident que la fugida permanent d'aquest Consell és la mostra més clara del pànic que s'ha instal·lat en el Govern valencià arran de l'alçament de sumari d'algunes de les peces que conformen la causa", ha indicat.

La Síndica popular ha recordat que el mes de desembre passat el GPP va presentar un document -vist hui en la Junta- en el qual es demanava que la comissió d'investigació aprovada fa any i mig sobre Assut es pose en marxa. "Creiem que podria començar la comissió sobre les parts de la causa que no estan baix secret de sumari, però el PSPV s'ha negat. Així que el PPCV ha presentat una nova iniciativa per a crear aqueixa comissió i caldrà votar en un dels pròxims plens".

Així mateix, Catalá ha anunciat una iniciativa de reprovació al Govern "per les contínues retallades al transvasament Tajo-Segura". "Volem unir-nos als regants en el que constitueix un nou greuge de Sánchez a la Comunitat, dins d'una llista en la qual s'inclou també que encara no tinguem finançament autonòmic o l'incompliment en infraestructures. És una falta de respecte per part de Sánchez i una falta de fortalesa per part de Puig que no és capaç d'alçar la veu pels ciutadans ni els interessos de la seua terra".

Reprovació a la vicepresidenta Ribera

Sobre aquest tema, el portaveu adjunt del GPP, Miguel Barrachina, ha assenyalat que la petició de reprovació se centra en la vicepresidenta Ribera "per haver retallat en 22 ocasions l'aigua per a la província d'Alacant de manera arbitrària, amb criteri únicament polític i en contra de la comissió d'explotació del transvasament Tajo-Segura. Les pèrdues dels agricultors alacantins ascendeixen a 190 milions d'euros".

"Demanem la reprovació per l'aigua que ha deixat d'arribar amb Pedro Sánchez en el Govern d'Espanya (570 hm³) d'aqueix transvasament per a les tres províncies, que als regants i agricultors no se'ls cobre les quantitats que presumptament van anar a finançar al PSPV que dirigeix Ximo Puig, i que no se'ls multiplique per tres el preu de la dessaladora de Torrevieja construïda per Acuamed, empresa que presumptament va finançar les campanyes electorals del partit de Puig i que ara es vol repercutir als regants", ha explicat. Barrachina ha recordat també el cas del transvasament Xúquer-Vinalopó, en el qual segons la documentació confiscada a l'extresorer del PSPV, Pepe Catalunya, s'apunta a un presumpte desviament de diners d'obres al PSPV.

"Per tant reclamem que paguen els 190 milions de retallades arbitràries que han dut a terme i que no repercutisquen sobre la patida esquena dels agricultors valencians allò que presumptament va anar a finançar les campanyes electorals", ha indicat.

"Demà hi ha una importantíssima manifestació a Madrid en la qual demanem que la representació del Consell no siga Isaura Navarro, que va guardar còmplice silencie en el Consell Nacional de l'Aigua, on no va demanar la paraula quan es va retallar l'aigua als agricultors de la Comunitat Valenciana", ha conclòs.

Destacats