Catalá afirma que Puig augmentarà un 10% més a 4.529 taxes autonòmiques a tots els valencians: "Apugen impostos per la porta de darrere"

Guardar

La síndica del grup popular en les Corts, María José Catalá
La síndica del grup popular en les Corts, María José Catalá

La síndica del grup popular en les Corts, María José Catalá, ha revelat que l'Avantprojecte de llei de 2023 preveu augmentar un 10% més a 4.529 taxes a tots els valencians: "Apugen impostos per la porta de darrere".

Així ho ha assenyalat Catalá en la sessió de control en les Corts al president de la Generalitat. "Puig fa 23 dies que va pujar a aquesta tribuna va anunciar una "suposada" reforma fiscal. Res se sap. La seua falta de credibilitat es retrata sola. Els valencians no estem perquè el nostre president ens prenga el pèl o diga mentides".

María José Catalá ha afirmat que "aproven en el Consell una cosa, després el PSOE diu una altra cosa i, pel mig, Compromís i Podem fiquen la cullera i apugen els impostos a tots. Això és el que està passant aquesta setmana amb la Taxa Turística i la Llei del Canvi Climàtic: 4 nous impostos que castiguen les taulelleres, a la indústria i al sector turístic. Amb una cistella de la compra 800 euros més cara que fa un any, amb la meitat dels valencians que no arriben a final de mes i amb les empreses abandonant la Comunitat per la pressió fiscal".

Catalá ha assenyalat que "el que necessita aquesta Comunitat és abaixar els impostos, canviar el model de finançament i una major inversió de l'Estat. La realitat és que en l'Avantprojecte de Llei de Mesures Fiscals pugen un 10% 4.529 taxes i no baixa ni un sol impost. Diu una cosa i fa una altra. Pugen impostos per la porta de darrere".

La portaveu popular ha continuat assenyalant que "Puig del canvi de finançament ni parla, perquè Sánchez li dona portada rere portada i amb els pressupostos generals de l'Estat està amb l'aigua al coll. A la província de Castelló li retalla un 14%; a la província de València la tracta com la germana pobra de Barcelona, destinant la meitat de la inversió en rodalia i menystenint els grans projectes; i la província d'Alacant és la cinquena província en aportació del PIB i l'última en inversió per habitant. A més, parla de la inversió de l'Estat però la seua execució no arriba al 20% en la Comunitat".

Catalá ha preguntat "si acudirà a la manifestació convocada a Alacant i ha demanat que accepte els vots del PP per a pactar esmenes que milloren els pressupostos generals de l'Estat. Accepte els nostres vots per a abaixar els impostos i que no entre el nou càstig a taulelleres, indústries i sector turístic".

Finalment, la síndica popular ha conclòs demanant a Puig que convoque eleccions: "Van com a pollastre sense cap. Diuen una cosa i després fan una altra. La nostra terra mereix un president que actue amb contundència, serietat, que complisca el que promet i un govern que sàpia el que fa".

Destacats