Catalá adverteix que les obres de l'Anell Verd "impedeixen el pas de la maquinària agrícola als camps d'arròs en Pinedo"

La portaveu del PP demana "celeritat" a la Generalitat Valenciana perquè les obres de la passarel·la estiguen acabades el 9 de juny

Guardar

La portaveu del Partit Popular a l'Ajuntament de València, María José Catalá, amb agricultors de la zona de Pinedo
La portaveu del Partit Popular a l'Ajuntament de València, María José Catalá, amb agricultors de la zona de Pinedo

La portaveu del Partit Popular a l'Ajuntament de València, María José Catalá, s'ha reunit amb els agricultors de la zona de Pinedo, els qui estan preocupats per la marxa de les obres de l'Anell Verd. "En aquests moments la passarel·la que creua la CV 500 i que transcorre paral·lela als camps està en obres, amb puntals que fan impossible el pas de la maquinària agrícola per a cultivar els camps", ha explicat Catalá.

"Els agricultors ens han dit que el 9 de juny és un dia clau per a ells perquè comença la sembra de l'arròs. Si la passarel·la està com ara, no podran passar les màquines i això suposa un gran problema per a ells. Per això, demanem a la Conselleria celeritat en les obres i que si aqueix dia no estan acabats els treballs s'habilite una alternativa perquè estem parlant del seu treball i no tenen per què patir la falta de planificació de l'Administració" ha afirmat Catalá.

"Falta d'empatia, escàs de coneixement dels usos de la via i nul diàleg amb els sectors als quals l'afecta una vida és el resum d'una obra mal dissenyada i pitjor executada que no ajuda a ningú. La Generalitat hauria de replantejar-se aquest projecte perquè després de les crítiques al carril bici per la seua perillositat per als vianants. I ciclistes se suma ara la grandària reduïda de la calçada per a la maquinària agrícola", ha apuntat Catalá.

Reunió amb la nova consellera de Política Territorial per a "replantejar el projecte"

La portaveu del PP ha explicat que demanarà una reunió amb la nova consellera de Política Territorial per a explicar-li els perills del projecte que s'està executant, ja que el carril bici entre la Pinedo i Castellar-L'Oliveral qinvade propietats particulars i es troba pegat a les cases d'alguns veïns del Camí del Tremolar. "Molts veïns quan obrin la porta de la seua casa es topen directament amb el carril bici, sense tindre quasi una distància de seguretat, la qual cosa suposa un autèntic perill, més si cap, ja que en aqueixes cases viuen persones majors", ha afirmat la portaveu del PP.

Així mateix, la portaveu del PP ja va advertir que el projecte de la Generalitat, amb l'aval de Ribó, augmentava la perillositat per als vianants, ja que hi ha trams on vianants i bicicletes comparteixen el mateix carril, i fins i tot per a accedir a una parada de l'EMT s'ha de travessar una via compartida.

Per això, Catalá ha demanat a la Generalitat que paralitze el projecte actual i reconsidere el traçat per a augmentar la seguretat de vianants i ciclistes, i que es construïsquen voreres més àmplies que és el que realment demanen els veïns de la zona.

"Lamentem el silenci còmplice del Govern de Ribó i PSOE que hauria de defensar els interessos dels seus veïns de la pedania de Pinedo i Castellar per damunt dels interessos de la Generalitat Valenciana del govern de Puig i Oltra".

Destacats