Catalá acusa a Ribó i PSOE de "disparar" un 76,8% la despesa de les empreses públiques

Guardar

María José Catalá, portaveu del Partit Popular en l'Ajuntament de València
María José Catalá, portaveu del Partit Popular en l'Ajuntament de València

La portaveu del Grup Popular ha denunciat hui des que governen Ribó i PSOE ha disparat la despesa destinada al sector públic boja, a més de crear nous organismes municipals també han duplicat el nombre d'alts càrrecs, triplicant el pressupost per a sous. La futura alcaldessa de València, María José Catalá, ja ha anunciat que una de les primeres mesures serà realitzar auditories en el sector públic, especialment en algunes empreses com l'EMT, per a canviar del rumb de la nefasta gestió actual.

En 2022 s'ha destinat 75,2 milions d'euros més el que es destinava en 2015. L'any 2015 les empreses municipals i els organismes autònoms costaven a les arques municipals 97,8 milions d'euros mentre que amb el tancament de l'any 2022 el va gastar es va disparar als 173 milions d'euros.

A més, s'han creat nous organismes municipals i creat el doble de places d'alts càrrecs passant de 17 que tenia el govern del PP als 43 alts càrrecs del govern de Ribó i PSOE, disparant també la despesa que s'ha triplicat passant de tot just 1 milió d'euros als 3 milions d'euros que costen els alts càrrecs de Ribó.

Aquestes són les xifres dels diners que va haver de transferir l'Ajuntament dels comptes municipals a les empreses públiques l'any passat quan en l'últim govern del PP el cost no arribava als 100 milions d'euros, això significa un augment del 76,8% del cost del sector públic municipal.

La portaveu del PP, María José Catalá, ha alertat que "la pèssima gestió del Govern de Ribó i PSOE en el sector públic ha fet que es disparen les transferències dels diners de les arques municipals amb un augment del 76,8% en els anys de govern d'esquerres".

"Per a fer front a aquesta major despesa sense control, el Govern de Ribó i PSOE cada any continua augmentant la pressió fiscal als valencians que des que governen una família de quatre membres paga, aproximadament, 400 euros més a l'any en impostos i taxes municipals".

"Per això des del Grup Popular insistim en la necessitat d'una baixada d'impostos i taxes a les famílies i al sector productiu amb una política de contenció de la despesa", explica la portaveu del PP María José Catalá.

L'empresa municipal que més diners ha rebut de les arques municipals és sens dubte l'EMT, que en 2022 pels resultats de la pèssima gestió de la companyia ha rebut 123 milions d'euros, en 2021 va rebre 93 milions d'euros, mentre que l'any 2019 el cost de l'EMT per a l'Ajuntament 77 milions d'euros.

Com adverteix Catalá "no obstant això, quan el PP governava a València l'EMT només costava a l'Ajuntament 60 milions d'euros, en els anys de govern de Ribó aquesta xifra ha augmentat en més de 63 milions d'euros".

L'Ajuntament ha injectat com a ampliació de capital altres 30 milions d'euros a l'EMT per a traure de la fallida tècnica en la qual es troba la companyia de transport. Enguany l'Ajuntament ha aportat a l'EMT un total de 93 milions d'euros, que sumats a la nova aportació realitzada aquest mateix any serien ja 123 milions d'euros el cost que suposa als valencians la nefasta gestió de Ribó i PSOE de l'EMT.

La líder del PP, María José Catalá, ha anunciat que quan siga alcaldessa d'ací a uns mesos el primer que es farà en l'EMT "és encarregar una auditoria econòmica així com de la gestió de la companyia per a conéixer la situació i poder saber de qui és la responsabilitat de la situació de fallida tècnica en la qual es troba. Una vegada coneguda s'activarà un pla per a aconseguir una gestió eficiència i que responga a les necessitats dels ciutadans".

Destacats