Castelló: "La rectificació de Dalmau demostra que la llei de tanteig i retracte és una gran 'chapuza' com advertim"

El DOGV publica hui 33 modificacions al decret llei aprovat en les Corts

Guardar

castello pp
castello pp

El Portaveu d'Habitatge del Grup Popular a les Corts, Alfredo Castelló, ha assenyalat que "la rectificació de Dalmau demostra que la llei de tanteig i retracte és un gran nyap com advertim".

Castelló ha assenyalat que "avui el vicepresident i conseller d'habitatge ha donat la raó al grup popular respecte al decret de tanteig i retracte: era un gran nyap".

El DOGV publica avui una circular amb modificacions al decret llei per a l'ampliació d'habitatge públic en la Comunitat Valenciana mitjançant els drets de tanteig i retracte. "Introduir ara 33 modificacions al decret que va convalidar les Corts, amb el nostre vot en contra, evidencien que teníem raó, que era un text infumable i d'un nivell jurídic ínfim".

Alfredo Castelló ha afirmat que "Dalmau va col·locar als grups polítics, amb la seua contumàcia per a no tramitar-ho com a projecte de llei, en una situació injusta i injustificable. És un disbarat jurídic modificar una llei a través d'una circular, i portar un decret a les Corts sense moure una coma. És un exercici de "trilerismo" inaudit, com el que ha fet amb les ajudes a dit als municipis per a rehabilitar edificis o adequar entorns urbans en municipis de la Comunitat".

El Portaveu popular ha assenyalat que "el vicepresident va voler enganyar a tots i ara veiem que no va enganyar a ningú, excepte a si mateix. El filibuster va fracassar igual que ho fa el seu decret d'extraordinària i urgent necessitat que encara no ha desplegat cap efecte, ja que els únics habitatges adquirits per tanteig ho han estat sobre la base de l'anterior legislació del PP".

Per al responsable popular, el text és una expropiació d'habitatges privats de manera il·legal a través d'un decret de llei que no té cap justificació ni de forma ni de fons i que només genera inseguretat jurídica i inestabilitat. Això de Dalmau no té nom".

Castelló li ha recomanat a Dalmau "més humilitat i més prudència. En política sempre és bo escoltar més i no fer el que a un li vinga de gust. Si hagués atés als grups, fins i tot al PSPV, avui podríem tenir una bona llei en comptes d'aquest engendre jurídic".

Finalment, ha assenyalat que "si no hi haguera hagut tanta prepotència, fins i tot podria haver-se arribat a acords en la llei d'acompanyament, però clar, això haguera significat reconéixer errors i demanar disculpes i Dalmau, com demostra habitualment, no ha nascut per a rectificar, excepte les puntuacions dels ajuntaments als quals vol castigar".

Destacats