Castella-la Manxa advertix a Mazón: "El Llevant està regant a costa d'un riu que s'esgota"

Guardar

Transvasament del Tajo
Transvasament del Tajo

La portaveu del Govern de Castella-la Manxa, Esther Padilla, ha advertit este dimecres al president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, que "el Llevant no pot gastar tanta aigua" i que estan regant "per damunt de les seues possibilitats a costa d'un riu que s'esgota".

En el transcurs d'una roda de premsa, Padilla ha respost així a les declaracions de Mazón en les quals va parlar de criteris polítics en la reducció del transvasament Tajo-Segura. "La realitat s'imposa i la veritat també ha de fer-ho", ha afegit.

"Mazón demana que no s'augmenten els cabals --ecològics-- com si fora una decisió que es vol prendre per a augmentar i per a perjudicar-los", ha dit la portaveu, per a afegir que estos cabals ecològics no s'augmenten sinó que es va establir que la seua aplicació seria progressiva.

Després de recordar que este dijous, 15 de febrer, es complixen sis dècades des que es va aprovar el projecte del Pla del Tajo, Padilla ha indicat que han sigut 60 anys de solidaritat de Castella-la Manxa amb l'est peninsular. "Hem sigut solidaris molts anys però ara no hi ha aigua i el que sí que hi ha és normativa europea i sentències dels tribunals".

És per això que ha vist "molts motius" pels quals ja s'ha començat a "donar la volta" i ha recordat al president valencià que "no poden gastar tanta aigua". "Han d'assumir-ho i optar d'una vegada per sempre per eixe recurs que el Govern d'Espanya també va implantar, com són les dessaladores".

Destacats