Casado critica que el Consell "imita a Torra" i "permet que es vigile la llengua en què parlen els alumnes en l'esbarjo"

Guardar

casado_ep
casado_ep

El president del PP, Pablo Casado, ha acusat aquest dilluns a la Generalitat Valenciana d'estar "imitant a (Quim) Torra" permetent "que es vigile la llengua en la qual parlen els alumnes en l'esbarjo o en el menjador", i ha assegurat que els 'populars' rebutgen "l'adoctrinament".

Així ho ha afirmat en el seu compte de Twitter el dirigent del PP, que ha compartit una notícia sobre la figura dels assessors lingüístics en l'educació pública i el qüestionari per a avaluar la comunicació fora de les aules.

"Imitant a Torra a Catalunya, els socialistes permeten a València que es vigile la llengua en la qual parlen els alumnes en l'esbarjo o en el menjador. Rebutgem l'adoctrinament, apostem per la llibertat i una Llei de llengua que garantisca el castellà com a llengua vehicular", ha escrit Casat.

Aquesta publicació ha sigut compartida amb la presidenta regional del PPCV, Isabel Bonig, que ha destacat que només ells han sigut "dic de contenció enfront del nacionalisme i adoctrinament que defensen (Ximo) Puig i els seus socis". A més, agrega que "enfront dels interessos particulars" ells han de defensar "els interessos dels valencians" i així ho faran.

Els 'populars' valencians han afegit des del seu compte en Twitter que el conseller d'Educació, Vicent Marzà, "haurà d'explicar això" d'"espies a les escoles" perquè "fa por".

VOX DEMANA LA DIMISSIÓ

Més enllà ha anat el grup parlamentari Vox en Les Corts, que a través d'un comunicat ha demanat la dimissió de Marzá perquè "en lloc de buscar solucions al fracàs escolar dedica temps i pressupost a controlar i espiar en quina llengua parlen els alumnes en els esbarjos".

La seua portaveu adjunta, Plans Massó, ha lamentat que "mentre es dediquen a investigar en quina llengua s'expressen els nostres xiquets, els seus familiars i el personal dels centres escolars als patis, menjadors i reunions i gasten milions d'euros de tots els valencians a promoure el català, en la nostra comunitat tenim una taxa d'abandó escolar per damunt de la mitjana nacional i el doble de l'objectiu europeu".

"La gestió que Marzà està fent en l'educació valenciana és el més nefast que podem trobar-nos. Al seu sectarisme cal afegir la seua incompetència demostrada per les innombrables vegades que la justícia ha posat fre a les seues ocurrències. Si Marzà és incapaç de reconéixer el seu fracàs i dimitir, exigim al president Puig que el cesse immediatament pel bé d'allò més important que té la societat que són els nostres fills, els joves i per la llibertat", ha afegit.

"AGITAR LES VÍSCERES"

El conseller, per part seua, es referia dies arrere en una entrevista concedida a Europa Press a les acusacions abocades pel PPCV en matèria educativa i enlletgia "als partits de dretes" que "agiten les vísceres" en aquesta qüestió.

"Em sembla una inconsciència agitar les vísceres i que això puga traspassar al dia a dia dels centres. En la passada legislatura ho va fer el PP i en alguns moments Ciutadans i ara els tres partits de la dreta", va indicar.

Destacats