Carrasco: "Puig ha sembrat el caos en les ITV amb la seua reversió"

Guardar

Una ITV a la província de València
Una ITV a la província de València

El portaveu d'Indústria del Grup Popular, Felipe Carrasco, ha assenyalat que Puig "ha sembrat el caos en les ITV amb la seua reversió" i ha sol·licitat per registre de Les Corts la compareixença del conseller d'Economia "per a donar compte de la situació actual de les ITV en la Comunitat Valenciana".

El diputat Felipe Carrasco s'ha reunit aquesta setmana amb els representants de les ITV, Francisco Llopis i Manuel Trigo, trobada al qual també va assistir el portaveu d'Hisenda del GPP, Rubén Ibáñez. Durant la reunió es va abordar la inviabilitat del full de ruta del Consell per a la reversió del servei. "A menys d'un mes per a la reversió, el sector ha dit que no dona més cites per la incertesa del dia després generada pel Consell, la qual cosa suposarà el col·lapse de les ITV".

"La gestió del Govern de Puig és un fracàs. Ho ha sigut amb la sanitat, també amb les energies renovables i el cas de les ITV no anava a ser diferent", ha assenyalat. Carrasco ha indicat que "després de cinc anys anunciant la reversió del servei, el Govern de Puig ha sigut incapaç de preveure i planificar el procés, no tenen els contractes bàsics de subministrament de les estacions ni els programes informàtics i els 1.200 treballadors encara no saben qui els pagarà la nòmina a final de mes".

El portaveu popular ha advertit que "aquesta reversió generarà irregularitats legals i fins i tot pot provocar un canvi del decret aprovat davant la possibilitat judicial de blocs en la part privada i blocs en el públic". En eixe sentit, Carrasco ha recordat que les ITV de Redován i el Pilar de la Foradada, blocs 6 i 7, i que donen servei a 300.000 persones, "han sol·licitat la suspensió cautelar i un jutge l'ha admés en espera que la Conselleria demostre que oferirà un servei més eficaç i eficient. A més, els càlculs sobre el cost que ofereix la Conselleria no són reals, hi ha un augment de la despesa que provocarà quatre milions d'euros de dèficit en els comptes valencians. Tampoc es coneix qui gestionarà els contractes de subministrament de les estacions perquè la Generalitat no té certificació ni s'ha realitzat cap auditoria de personal per a poder traspassar les plantilles. No han fet res".

Finalment, Carrasco ha sostingut que "sabem que aquest Consell no segueix els principis d'eficàcia i eficiència en les reversions dels serveis. Ho hem vist en Sanitat. Demanar-li eficàcia en la gestió és pur voluntarisme".

Destacats