Carrasco (PP): "Puig fracassa en les renovables perquè no té pla ni previsió, només improvisació"

El portaveu d'Indústria del PP en Les Corts assenyala que "mentre Puig demana un pla nacional contra la crisi energètica, les instal·lacions d'energia verda en la Comunitat només han augmentat un 4% en set anys"

Guardar

El portaveu d'Indústria del GPP, Felipe Carrasco
El portaveu d'Indústria del GPP, Felipe Carrasco

El portaveu d'Indústria del GPP, Felipe Carrasco, ha assenyalat que "el govern de Puig fracassa en l'energia renovable perquè no hi ha pla ni previsió, només improvisació que provoca la fugida d'inversions".

Felipe Carrasco ha lamentat que "les inversions en renovables es fugen a comunitats veïnes per les traves administratives que obliguen els promotors a portar els seus projectes a altres territoris. La inacció, passivitat i canvis de criteris del Consell és alarmant".

Per al portaveu popular, "és inaudit que projectes amb inversions multimilionàries es vegen obligats a traslladar-se a Albacete, Múrcia o Conca per la inseguretat jurídica provocada pels continus canvis de criteri del govern de Puig en la normativa. Tot són problemes i traves i no els queda més remei que traslladar els seus projectes fora de la nostra terra. És increïble i algú ha de prendre cartes en l'assumpte i assumir responsabilitats polítiques per aquest fracàs".

"Mentre Puig demana un pla contra la crisi energètica a nivell nacional ací no fa res més a posar en marxa quiosquets ineficaços. La Generalitat, en l'àmbit de la transició energètica, compta amb 20 alts càrrecs més com a assessors en aquesta matèria, tres conselleries implicades, la Direcció General d'indústria i energia, la Direcció General d'Ivace-energia, l'Agència Valenciana d'innovació i l'Agència per al canvi climàtic. Tot això amb un cost de tres milions d'euros a l'any amb el resultat d'aconseguir espantar les inversions i incomplir els objectius de l'agenda 2030 i els objectius ODS".

Felipe Carrasco ha assenyalat que "el que passa al carrer contrasta amb la miopia del Consell de Puig. Mentre la principal preocupació dels valencians és baixar el cost de l'energia, Puig només es dedica a crear més agències i més personal. Puja la llum, el gas, els carburants, les indústries estan parant les seues màquines, els transportistes protesten, els agricultors a la vora del col·lapse... i l'esquerra, en el moment més crític de la història del mercat elèctric, segueix sense oferir solucions, donant l'esquena a situacions dramàtiques. Les empreses necessiten gestió i Puig només és capaç de donar titulars".

"L'anunciat decret llei de Puig per a la setmana vinent per a agilitar els tràmits de les renovables no és més que una altra façana, un nou 'Ximoanuncio', perquè no hi ha pla, no hi ha previsió i no hi ha ningú al volant. Puig reacciona tard i malament", ha afegit.

El portaveu popular ha afirmat que "el govern de Puig ha fracassat en les renovables. És el govern de la burocràcia i la improvisació. Demanem menys reunions, quiosquets i xerrameca i més solucions. Cal accelerar el procés administratiu per a la implantació de renovables en un moment de dependència energètica com l'actual. Cal apostar de veritat, i no sols només de boca, per les energies renovables com la fotovoltaica, l'eòlica o fonts com l'hidrogen verd perquè el tap administratiu és tremend".

Finalment, Carrasco ha aportat dades. "En els últims set anys sol ha aconseguit incrementar en un 4% la instal·lació d'energia verda, en contrast amb altres comunitats com Aragó amb un 88%, Andalusia amb el 68% o Múrcia amb un 66%".

Arxivat a:

Destacats