Carlos Mazón viatja a Bolonya per a recolzar al sector ceràmic i defensar la seua qualitat, la seua potència exportadora i el seu esforç en innovació

En el seu primer viatge internacional, el cap del Consell visitarà els expositors de les empreses valencianes i mantindrà trobades amb Ascer i amb Annffecc

Guardar

El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón
El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, visita aquest dilluns a Bolonya la fira Cersaie, el major aparador internacional del taulell, per a recolzar al sector ceràmic de la Comunitat i defensar la seua fortalesa i la seua potència exportadora, aconseguides gràcies a la qualitat dels seus productes i a l'esforç realitzat en I+D+i.

En el seu primer viatge internacional, el president, que viatjarà acompanyat de la consellera d'Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino, visitarà els expositors de les empreses valencianes i mantindrà trobades amb la patronal Ascer i amb Annffecc, l'associació empresarial que reuneix als productors de fregides, esmalts i colors ceràmics.

El president recolza amb la seua presència en Cersaie a la indústria ceràmica de la Comunitat Valenciana, que va incrementar, segons dades del sector, les seues exportacions en 2022 en un 20,4 %, fins a assolir un volum econòmic de 4.281 milions d'euros, i concentra el 84 % de l'exportació ceràmica d'Espanya i el 95 % de les vendes en l'exterior del taulell espanyol.

El cap del Consell considera prioritari oferir des de la Generalitat tot el suport al sector engegant plans de suport que permeten fer front a les dificultats generades per la crisi energètica internacional, després d'una gestió de l'anterior Govern autonòmic que, segons ha assenyalat, no ha permés atendre les necessitats d'aquesta indústria, i del "maltractament" per part del Govern central, al que reclama un canvi d'actitud.

La 40 edició de Cersaie, que se celebra del 25 al 29 de setembre en les instal·lacions del recinte firal de Bolonya, compta amb la participació de 152 empreses espanyoles, de les quals 140 pertanyen a la Comunitat Valenciana.

Amb una superfície d'exposició de 140.000 metres quadrats, reuneix a professionals de la distribució, arquitectura, disseny d'interiors, empreses d'exposició i grans signatures de la construcció procedents dels cinc continents. En l'edició anterior de 2022 va comptar amb més de 91.296 visitants, dels quals 44.215 procedien d'altres països.

Destacats