Carlos Mazón subratlla que Gandia tindrà les inversions necessàries per a reactivar la CV-60, el tramvia a Dénia i els tres centres sanitaris pendents

El president avança que els pressupostos de la Generalitat per a 2024 inclouran una partida per a la redacció del projecte d'ampliació de la CV-60

Guardar

Carlos Mazón, president de la Generalitat Valenciana, amb José Manuel Prieto, alcalde de Gandia
Carlos Mazón, president de la Generalitat Valenciana, amb José Manuel Prieto, alcalde de Gandia

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha subratllat el compromís del Consell per impulsar les infraestructures sanitàries i de transport a Gandia i la seua comarca, i ha assegurat que la ciutat tindrà les inversions necessàries per a reactivar la CV-60, el tramvia a Dénia i els tres centres sanitaris pendents.

D'aquesta manera s'ha pronunciat el president després de ser rebut per l'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, i pel seu equip de govern i regidors de la corporació municipal en la Casa Consistorial.

En el transcurs de l'acte, el titular del Consell s'ha compromés a finalitzar les obres pendents del centre de Salut 24 hores del Grau i de l'Espai sanitari Roís de Corella, que albergarà l'Hospital de Dia de Salut Mental, i que segons ha ressaltat Mazón, "és una prioritat per al Consell" per la necessitat d'inversions en aquesta matèria detectada en els últims anys.

De la mateixa manera, ha ressaltat com a prioritari avançar en la finalització del centre de Salut 24 hores del Grau i ha anunciat que es va a treballar en el nou edifici sanitari enfront de l'Hospital de Gandia destinat a obstetrícia, pediatria, maternitat i urgències específiques d'aquestes especialitats. Mazón ha afirmat que "el primer és la salut", que aquest municipi ha de donar serveis de primera magnitud i que la sanitat pública i els drets sanitaris dels ciutadans de la Comunitat Valenciana "són fonamentals".

Reactivació de la CV-60

Durant la seua intervenció, Mazón ha destacat que el Consell reactivarà l'ampliació de la CV-60, i per a això ha avançat que s'inclourà en els pròxims pressupostos de la Generalitat la redacció del projecte d'aquesta infraestructura la declaració de la qual d'impacte ambiental va ser aprovada el passat mes de juliol. D'aquesta manera, Mazón ha assegurat que s'acaba amb el "deute històric que es tenia amb Gandia".

El president també s'ha referit al tramvia Dénia-Gandia com a projecte estratègic, en el qual "hi ha un compromís personal" perquè siga una realitat, ja que es tracta d'un dels corredors turístics, industrials, de vertebració i connectivitat "més pròspers de tot el Mediterrani" ha assegurat.

Un altre dels temes que ha abordat al costat de l'alcalde de la localitat ha sigut l'antic edifici de Correos sobre el qual han acordat engegar una comissió mixta Ajuntament-Generalitat per a decidir l'ús que se li donarà.

El cap del Consell ha destacat la voluntat de l'Executiu valencià per prioritzar la promoció turística de Gandia que ha d'estar "en la primera velocitat del turisme" perquè, ha afirmat, "del turisme ix la cultura, l'esport, l'hostaleria, el comerç i la promoció de la nostra comunitat, que serà turística o no serà i Gandia ens ha d'ajudar".

Finalment, Mazón ha assenyalat que Gandia ha d'assumir una capitalitat turística pròpia, i que ha arribat el moment de "fer un pas més cap a l'excel·lència" i s'ha compromés a treballar en coordinació amb l'Ajuntament de la ciutat per a contribuir al seu desenvolupament econòmic i social, de manera que Gandia continue sent un "motor econòmic i turístic" de la Comunitat Valenciana.

Arxivat a:

Destacats