Carlos Mazón: "La Sanitat és el problema número 1 de la Comunitat Valenciana"

El President del Partit Popular de la Comunitat Valenciana també planteja l'educació de 0 a 3 anys totalment gratuïta independentment de guarderies públiques o privades.

Guardar

Hospital La Fe de València
Hospital La Fe de València

El President del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha posicionat a la Sanitat valenciana com la principal preocupació del nostre territori. En l'entrevista amb València Extra, Mazón ha assenyalat que és el problema número 1. En aqueix sentit, ha detallat, la situació d'alguns dels hospitals valencians. "Com està el General a Castelló?, com està la falta d'especialistes a Vinaròs?, com és possible que a Ontinyent s'haja tancat la planta sencera de medicina interna o en la pròpia comarca de la Vall d'Albaida no quede ni un especialista per a la diàlisi? També denuncia la falta de mamògrafs en molts centres sanitaris o les cassolades diàries en l'àrea de salut d'Alcoi.

Les reversions que s'han produït també han sigut focus d'anàlisis. Segons el màxim dirigent del Partit Popular, les reversions han portat uns majors sobrecostos. , com és possible la situació de l'hospital de la Marina Baixa, com és possible les cassolades diàries en l'àrea de salut d'Alcoi o el que està ocorrent a Elx "Les llistes d'espera i la falta d'especialistes són inassumibles", assenyala el líder del PP en l'entrevista. Así, "quan el teu elimines una gestió professional i de sobte els treballadors sanitaris i van d'allí perquè no troben cap tipus de suport perquè resulta que no estaves preparat per a abordar aqueixa reversió doncs resulta que les proves diagnòstiques les estàs privatitzant, les estàs traient fora amb un major cost; perquè no ho tenies previst, perquè no ho has negociant les estàs externalitzant fóra. Les ressonàncies magnètiques ara mateix han triplicat el seu valor els estan costant al contribuent 3 vegades més." detalla Mazón.

Reduir les llistes d'espera al màxim

Un dels principals objectius del líder popular serà reduir les llistes d'espera al mínim possible. Així, "engegarem un pla de temps d'espera màxim a la Comunitat Valenciana en el qual si en uns dies prudencials vostè no ha sigut atés per la sanitat pública, vostè serà atés per la sanitat privada" especifica Mazón. En aqueixa mateixa línia, explica que això serà possible sense cap cost per als ciutadans i ciutadanes de la Comunitat Valenciana i s'aconseguirà a través de concerts i acords, clars i transparents. "Ben gestionats, ens poden fins i tot economitzar costos si els perllonguem durant un temps concret i estan clars i ben treballats. A ningú se li ha de demanar la grandària de la seua cartera abans de ser atés o bine per la sanitat pública o bé per la sanitat privada si està homologada si ens ofereix les alternatives adequades" assenyala el President popular.

D'aquesta manera, aposta per reduir els terminis d'espera a la mínima expressió atès que "comptem amb els recursos disponibles". "Crec que cal comptar amb tots els recursos sanitaris que hi ha a la Comunitat Valenciana amb transparència, amb gratuïtat, amb universalitat cal posar-los a favor de la societat valenciana. Cal fer-ho amb llum i amb taquígrafs, cal fer-ho de manera clara, això és el que cal fer de manera clara. Nosaltres portem temps dient que ha d'haver un temps màxim d'espera perquè tenim els recursos suficients, la qual cosa cal fer és ordenar-los bé", comenta Mazón durant l'entrevista en el mitjà.

Guarderies gratuïtes de 0 a 3 anys

De la mateixa manera, el President del Partit Popular detalla de forma exhaustiva un pla perquè totes les famílies tinguen guarderies gratuïtes. "Fa uns dies parlàvem de la gratuïtat de l'educació de 0 a 3 anys per a tots, la qual cosa històricament s'han cridat les guarderies a la Comunitat Valenciana, de 0 a 3 anys gratuït i lliure en el sentit que cadascun puga triar el centre públic o privat que vulga que tindrà la gratuïtat de l'Administració", comenta Mazón. El President ha posat xifra al cost d'aquesta mesura: 204 milions a l'any i ha indicat d'on es va a obtindre." Ho anem a traure que és de la reducció de molt polítics, de molts alts càrrecs, de molts assessors i de la despesa corrent de moltes empreses públiques de la Comunitat Valenciana amb una baixada mitjana d'un 10 % de la despesa corrent", explica.

 

 

Arxivat a:

Destacats