Carlos Mazón: "La ineficàcia del Consell davant les noves retallades en Rodalies ens obliga a acudir al Defensor del Poble"

El president del PPCV adverteix que "algú ha de respondre davant el col·lapse i el desastre"

Guardar

El president del PPCV, Carlos Mazón
El president del PPCV, Carlos Mazón

El PPCV acudirà al Defensor del poble per a denunciar les retallades de Rodalia en la Comunitat Valenciana perquè "s'està incomplint el dret dels usuaris a disposar dels serveis públics fixats pel Govern". Així ho ha anunciat el president del PPCV, Carlos Mazón, qui ha indicat que "la ineficàcia del Consell no ens deixa una altra opció que acudir al Defensor del poble i formular una queixa perquè la situació per als usuaris és desesperada".

Mazón ha assenyalat que "el col·lapse i el desastre de Rodalia que el PSOE està generant en la Comunitat Valenciana clama al cel. Hi ha milers de joves i treballadors afectats a la província de València i Castelló que diàriament es queden penjats perquè no ixen els trens previstos".

El president popular ha indicat que "acudirem al defensor del poble perquè no sols s'està jugant amb el dia a dia de les persones, amb el treball de la gent, amb els estudis dels joves, amb les necessitats de les persones que han de desplaçar-se, sinó que fins s'està posant en risc la salut de les persones".

Carlos Mazón ha indicat que "són més de 37 nous trens els que es retallaran al dia i que suposen ja un total de 76 trens menys programats, als quals cal afegir les cancel·lacions sobrevingudes, unes 20 diàries en les últimes setmanes. No ho podem continuar consentint".

La nova retallada de trens diaris en ple repunt de pandèmia des de hui fins al pròxim 9 de gener, "a més d'una immoralitat podria ser una il·legalitat que provoca un enorme mal econòmic, ambiental i fins i tot sanitari per l'amuntegament diari que pateixen els usuaris. Considerem que les retallades en Rodalia poden afectar drets fonamentals de les persones a més d'incomplir tant l'Obligació de Servei Públic com el contracte programa signat entre Renfe-Viatgers i el Ministeri, que fa que hi haja 76 trens menys diàriament dels acordats".

"La realitat és que anuncien, per falta de maquinistes, la imposició d'un horari reduït similar al d'estiu -sense estudiants, i amb moltes indústries de vacances- que en lloc de solucionar un problema el cronifica", ha afegit.

Per al líder popular, "això és una barbaritat que no es pot consentir i que, a més, provocarà en ple creixement de la pandèmia, aglomeracions perilloses. Algú ha de respondre perquè això és un desastre absolut".

Arxivat a:

Destacats