Carlos Mazón destaca que el Consell treballarà per a aconseguir la sobirania energètica de la Comunitat Valenciana des del respecte al medi ambient

Guardar

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha participat en la inauguració dels certàmens Ecofira i Energy Global Expo & Congress
El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha participat en la inauguració dels certàmens Ecofira i Energy Global Expo & Congress

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha destacat este dimarts que el Consell treballarà per a aconseguir la sobirania energètica de la Comunitat Valenciana des de “la sostenibilitat, l'equilibri i el respecte al medi ambient”. 

Carlos Mazón ha realitzat estes declaracions durant la inauguració de la 20 edició d'Ecofira, Fira Internacional de les Solucions Mediambientals, i de la primera edició d'Energy Global Expo & Congress, la Fira d'Energies i Transició Energètica, que coincidixen en el temps.

Carlos Mazón ha lamentat que estos últims anys “hem sigut la comunitat que menys autonomia energètica ha guanyat, la que menys ha invertit i menys energia renovable i sostenible ha desenvolupat”.

En este sentit, Carlos Mazón ha subratllat la importància de “llevar-nos els prejudicis i la bena de la imposició ideològica” per a avançar “sense eixe tap energètic que hi havia”, en referència a la paralització de les autoritzacions d'expedients per a la implantació de plantes d'energies renovables a la Comunitat Valenciana ocorregudes estos anys.

Empreses líders

Així mateix, el president ha manifestat el seu “optimisme” en què es produïsca un major desenvolupament de les energies renovables en la Comunitat Valenciana ja que, segun ha indicat, la Comunitat Valenciana té empreses “líders” en este camp.  “Disposem de gran conglomerat de startups, de centres d'investigació i empreses de col·laboració publique privada”. 

Carlos Mazón s'ha mostrat confiat que esta legislatura s'avançarà en renovables, en metà, en biogas i en la sostenibilitat i el respecte al medi ambient. 
Per a això, ha assenyalat que des del Consell s'eliminarà burocràcia, es rebaixarà la pressió fiscal a la sobirania energètica i l'economia circular i “es deixaran de costat els prejudicis ideològics”.

“Este sector brillarà i ens permetrà ser més competitius, consumir l'energia que produïm i no haver d'importar-la”, ha indicat. 

Gastrònoma 

El president de la Generalitat ha visitat també la Gastrònoma, la Fira Gastronòmica del Mediterrani, que mostra els nous rumbs del sector de la gastronomia lligada a la mar Mediterrània. 

Allí Carlos Mazón ha destacat la importància de la gastronomia com a actiu cultural, assenyala d'identitat, sector econòmic clau i referent per a molts visitants turístics.
Gastrònoma compta amb el suport de Turisme Comunitat Valenciana i de la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca. Així mateix, el certamen compta també amb la col·laboració de les principals associacions sectorials de la Comunitat Valenciana.

Ecofira

ECOFIRA és un certamen internacional de solucions mediambientals que enguany celebra la seua 20 edició, amb la participació de 130 signatures que presenten solucions per a pal·liar la crisi energètica i accelerar la transició ecològica.

El certamen se centra en tots els àmbits de la gestió mediambiental, des de la recollida, transport i tractament de residus, a la valorització i reciclatge de residus o sistemes d'eliminació de residus.

Per part seua, EGEC reuneix a tots els actors destacats en política energètica amb l'objectiu de convertir-se en aparador de les últimes tendències, projectes i investigacions.

Arxivat a:

Destacats