Carlos Mazón: “Eixe ensomni dels Països Catalans ni ha existit, ni existeix, ni existirà i no toleraré cap menyspreu més a la Comunitat”

El president de la Generalitat participa en la Comissió General de les comunitats autònomes del Senat on ha defensat que la Llei de l'Amnistia "destrueix l'estat autonòmic"

Guardar

Carlos Mazón durant la seua intervenció en la Comissió General de les Comunitats Autònomes del Senat
Carlos Mazón durant la seua intervenció en la Comissió General de les Comunitats Autònomes del Senat

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha manifestat que "eixe ensomni dels Països Catalans, que és el següent, ni ha existit, ni existeix ni existirà. Soc jo qui no tolerarà cap menyspreu més a la Comunitat Valenciana per part del separatisme català. Mai ho toleraré"

Així s'ha pronunciat durant la Comissió General de les comunitats autònomes del Senat en la qual s'ha debatut l'impacte autonòmic de la Llei d'Amnistia i on el cap del Consell ha recordat que el nom estatutari del nostre territori és "Comunitat Valenciana" i "està en tots l'obligació de respectar-lo si és que volen que respectem també el seu Estatut". Així mateix, ha incidit en el fet que "als ciutadans de la Comunitat Valenciana no se'ls humilia. Se'ls respecta".

Durant el seu discurs, el cap del Consell ha defensat que "la pluralitat no és patrimoni exclusiu de ningú" i que la singularitat territorial ben entesa "és la que converteix Espanya en el projecte comú que és: un espai polític, econòmic i social de persones lliures i iguals".

De la mateixa manera, s'ha referit al discurs del president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, en la Cambra Alta, com "la representació de la humiliació de l'Estat, la negació del diàleg comú i l'apologia del monòleg unilateral".

Carlos Mazón ha alertat que la Proposició de Llei orgànica d'Amnistia "és "inconstitucional, vulnera el principi d'igualtat entre els espanyols i determina que hi ha ciutadans de primera i de segona". Al seu judici, "és falsa des del punt de vista jurídic, tòxica des del punt de vista de la convivència i estèril des del punt de vista de la reconciliació".

Així mateix, el cap del Consell ha manifestat que aquesta proposició de Llei "suposa deslegitimar a l'Estat enfront de la conducta dels poders públics l'any 2017 i que la destrucció de la unitat d'Espanya resulte impune", a més de "destruir el principi de seguretat jurídica i el funcionament ordinari de l'Estat Autonòmic". D'igual manera, ha assenyalat que la norma "consagra l'expectativa d'impunitat per a qualsevol responsable públic que desitge desafiar als principis constitucionals d'unitat, autonomia i solidaritat".

En aquesta línia, Mazón ha incidit que la Llei d'Amnistia "és l'exemple letal del que mai es va fer des de 1978" i que aquest nou text inaugura un període en el qual "tot val per a impedir l'alternança política; que l'interés polític el pot tot, que la corrupció i la il·legalitat no són perseguibles; que la deslleialtat té premi i que l'estratègia de la tensió i el conflicte són rendibles i ixen a compte, en finançament, en inversions, en competències".

Igualment, ha assenyalat que "el menyspreu a Espanya i a la resta de comunitats autònomes, acaben revestits d'una legitimitat que abans no tenien; que el referèndum, i després la independència, tenen carta de naturalesa i tard o d'hora seran realitat; i que condemnen a Catalunya a qui viu la identitat catalana i espanyola de manera plural, i els equiparen a una condició menor com a ciutadans, estrangers en la seua pròpia terra".

Durant el seu discurs, el cap del Consell també ha criticat "el paternalisme i supèrbia en directe d'un govern que està en pròrroga" i que "s'actualitza amb les decisions que prenen aquells als qui se'ls ha atorgat la clau d'Espanya".

"Açòpassarà"

El cap del Consell ha mostrat la seua convicció que "això passarà" i ha accentuat que "Espanya és un gran país".

Així, ha remarcat que "Espanya, en la seua immensa pluralitat, és una democràcia avançada i una gran nació en la qual cabem tots", al mateix temps que ha subratllat que la Comunitat Valenciana "és també veu de la pluralitat d'Espanya, la que no nega Espanya i vol contribuir al creixement social i econòmic d'Espanya, amb generositat i no egoisme".

Carlos Mazón ha apel·lat a la convivència del referèndum de la Constitució, l'entrada a la Unió Europea i l'euro, l'esperit d'Ermua, així com a les olimpíades de Barcelona, la expo de Sevilla o la capitalitat cultural de Madrid per a mostrar el seu convenciment que "prevaldrà eixa Espanya".

"La grandesa del model autonòmic"

Durant la seua intervenció, Carlos Mazón ha alertat que la Proposició de Llei orgànica d'Amnistia "posa en perill la grandesa del model autonòmic".

Per a Carlos Mazón, "no són territoris en disputa" sinó "ciutadans lliures i iguals, compatriotes nostres els problemes dels quals sentim com a propis". "Tots els espanyols, absolutament tots, sense distinció", ha conclòs el president.

Destacats