Carlos Mazón anuncia un nou pla estratègic per a promoure la igualtat d'oportunitats de la comunitat gitana

El president ha participat en la celebració del Dia Internacional del Poble Gitano juntament amb la vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero

Guardar

Carlos Mazón assisteix a la celebració del Dia Internacional del Poble Gitano
Carlos Mazón assisteix a la celebració del Dia Internacional del Poble Gitano

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat la pròxima elaboració d'un nou Pla Estratègic per a la inclusió, respecte i visibilització del poble gitano 2024-2030 "que millore les condicions, els drets i promoga la igualtat de la comunitat gitana".

Així ho ha avançat durant l'acte de celebració del Dia Internacional del Poble Gitano que ha tingut lloc al parc de Capçalera de València i on el cap del Consell ha explicat que aquest pla es durà a terme al costat de les entitats del poble gitano.

Carlos Mazón, ha destacat l'efemèride de la comunitat gitana com "un dia per a celebrar la tradició, la història i homenatjar els gitanos, mirant al passat amb honor i respecte", al mateix temps que "per a mirar al futur amb compromís".

En eixe sentit, ha ratificat "la lluita indestructible" del Consell per "la igualtat d'oportunitats i els drets dels gitanos" i ha manifestat la seua intenció d'impulsar l'educació, el treball i l'accés a l'habitatge al poble gitano.

Durant la seua intervenció, Carlos Mazón ha fet referència a la coincidència de la celebració d'aquest Dia Internacional amb el seu aniversari i ha agredit l'afecte mostrat en el seu aniversari. En aquest sentit, ha recalcat que "mai oblidaré el meu primer Dia Internacional del Poble Gitano com a president de la Generalitat i aquest aniversari".

El cap del Consell ha estat acompanyat per la vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, així com per diferents representants d'entitats del poble gitano en la Comunitat Valenciana.

En el transcurs de l'acte, el Consell Valencià del Poble Gitano ha reconegut a Juan Fernández (a títol pòstum), Miguel Santiago Santiago i a Francisco Requena per la seua trajectòria i labor amb la població gitana. Així mateix, ha tingut lloc la simbòlica tirada de pètals al llac del parc de Capçalera i s'ha interpretat l'himne gitano 'Gelem, gelem'.

Destacats