Carlos Galiana: "Veig a Compromís liderant en 2019"

Segona part de Converses amb el Regidor de Comerç, Espai Públic i Relació amb els Mitjans de Comunicació de València

Guardar

Carlos Galiana: "Veig a Compromís liderant en 2019"

https://valenciaextra.com/carlos-galiana-pp-perdio-elecciones-mercados/

Fa dues setmanes coneixíem el tercer infobaròmetre de l'Ajuntament de València. El regidor de Comerç, Espai Públic i Relació amb els Mitjans de Comunicació de València, Carlos Galiana, presentava els resultats on els veïns i veïnes han qualificat i valorat totes les àrees municipals. Precisament, els resultats d'este últim aproven la gestió del Govern de la Nau. Després del primer bloc de "Converses amb", hui estrenem la segona part on compartim més del vessant polític de Carlos Galiana.

'Quan arribe el moment i sapiguem les cartes del joc decidiré si em presente o no."'

En 2015 Carlos Galiana pujava a un escenari ben diferent del que estava acostumat. Quan li preguntem pel seu futur, ens parla d'una experiència enriquidora en tots els sentits. "Jo vinc de la privada. Han sigut 3 anys per a mi meravellosos a nivell personal i polític també. Però jo vinc de la privada i tornaré a la privada. També hi ha un procés intern del partit i no val dir les coses. Ací vàrem fer unes primàries i jo espere i desitge que els partits de la coalició opten per unes llistes obertes i unes primàries".

En eixa línia, Galiana ens comenta que "quan arribe el moment i sapiguem les cartes del joc decidiré si em presente o no. Veuré als meus companys i les llistes estan obertes a la ciutadania que decidixen sobre el meu treball i sobre el meu futur. Però sincerament no és una cosa que m'angoixe. Ha sigut una experiència, està molt bé però tampoc em presente jo a soles.". De fet, Carlos Galiana sempre destaca el seu equip i la gent que treballa cada dia amb ell i amb qui consultarà "que anem a fer".

Precisament, Galiana considera que "la meua forma de vore la política no és d'un regidor i ja està. Tinc les meues línies roges i si arriba eixe moment l'alcalde decidirà".

El govern de la Nau

valenciaTres anys ja portem amb una nova gestió a l'Ajuntament de València. Eixa nova forma de governar sota el títol del Govern de la Nau ha sigut possible gràcies a tres formacions polítiques: Compromís, PSPV-PSOE i València en Comú. Per a Carlos Galiana, estos 3 anys sobretot li deixen grans records i persones. "fins i tot companys i inclús alguns companys de l'oposició. Al final per molta parafernàlia que tinguem com a partit, jo treballe en la gent, treballe en persones. Hi ha persones d'altres grups municipals que ha sorgit una amistat molt gran i que considere que estiga o no estiga continuarà."

"Als meus ja els coneixia, ja veníem d'abans i érem amics. Crec que d'ací a un any si no continue, podré vindre al mercat a comprar i ningú em girarà la cara. Ni em posarà res a la bossa que no estiga bo, al contrari. Em conec la ciutat com no me la coneixia abans i això serà el que em quedaré".

'No podia imaginar el que suposava governar estes àrees" però ara no ho canvie per res.'

Carlos Galiana portava la sectorial de Cultura Festival però finalment és el regidor de Comerç, Espai Públic i Relacions amb els mitjans. Tasques gens fàcils si es veuen des d'una visió pròxima. "Quan em digueren vas a portar comerç, control administratiu, espai públic, relacions amb mitjans i a banda la presidència de Mercavalència, que jo sabia que estava allí i no podia imaginar el que suposava governar estes àrees."

"Però ara no ho canvie per res. Al final he pogut conéixer a tots els directors de totes les empreses de mitjans de comunicació, a tots els periodistes i al final això és un bagatge: unes amistats i unes relacions que al final són importants".

Com són les relacions dins del Govern de la Nau?

CampilloLes complicitats entre tots els regidors del Govern de la Nau són evidents. " La veritat és que tinc afinitat amb molts regidors del Govern de la Nau. No et vull dir a ningú però et diria molts perquè tinc anècdotes en molts. Del meu partit per exemple Sergi Campillo, que és un dels regidors més valorats, sempre diguem que ell porta tot el que passa dins i jo tot el que passa fora".

Sobre Sergi Campillo, "no ens coneixíem molt i ens riguem molt, ens ho passem molt bé."'

"Som el número 8 i el 9. No ens coneixíem molt i ens riguem molt, ens ho passem molt bé. No podria contar-te les anècdotes però Sergi, en tot el seriós que sembla, és un tio que fa les coses en consciència i té unes regidories molt complicades. Però és un tipo molt divertit. La gent no s'imagina el divertit que és".

La complicitat entre Sergi Campillo i Carlos Galiana és un dels exemples evidents de la bona sintonia de tot el govern "Sempre ens busquem en un dinar o un sopar de partit per a riure's un poquet. Del PSPV, en Sandra Gómez tinc molta amistat i complicitat. Ella porta turisme, jo porte comerç o Anaïs Menguzatto per exemple perquè treballem junts."

La forma de ser de Carlos s'acosta també en tots els vessants. "Jo em considere una persona divertida, he fet art dramàtic i m'agrada la gent que sap diferenciar de portes cap a dins i de portes cap a fora. Per exemple considere que Eusebio Monzó que és del PP és un gran polític. Aprén molt quan parla ell en la Comissió d'Hisenda- No estic d'acord, ell posaria els diners en un lloc i jo en un altre, però és un tio, que quan ixes de l'ajuntament. ell és Eusebio i jo sóc Carlos.

"Eusebio Monzó, que és del PP, és un gran polític. Aprén molt quan parla ell en la Comissió d'Hisenda encara que no estiga d'acord."'

De fet, Galiana ens ha citat una entrevista on Eusebio Monzó confessava que "ell s'aniria a prendre una cervesa en Sandra Gómez i en Carlos Galiana".

Però a més, "Pilar Soriano és amiga meua des de fa molt de temps, Consol Castillo és com la meua mare política, Giussepe, Isa. Pere...L'alcalde és una meravellosa persona que és fantàstic i és un tio molt molt divertit." (somriu)

Una mirada a Compromís cap al 2019

foto_FULLANA_BALDO_OLTRA_BELLIDO_MOLLA_GREZZINo podem acabar este repàs sense fer una ullada i una visió l'any 2019 i això que el Converses amb el vam gravar abans de la moció de censura però açò és el que pensava Carlos: "Jo veig liderant altra vegada el govern de la Nau. Pense que cap partit va a traure 17 regidors, cap partit traurà la majoria absoluta i per tant, serà necessari els pactes de Govern d'estabilitat"

"Crec que l'experiència tant en València en comú com en PSPV dins de les nostres diferències ha sigut positiva per a nosaltres i per a la ciutat i veig a Compromís continuant liderant, a vore si podem créixer un poquet i afiançar sobretot el bloc sencer d'esquerres el nombre de regidors i també ens vindria bé perquè som 17 i anem tots sobredimensionats i sobrecarregats i a banda que la confiança de la ciutadania siga superior".

Destacats