Carles Mulet: "Quan algú amenaça a PP, PSOE o Ciutadans sempre apareix als telenotícies però quan li passa a Compromís no"

Mulet afirma que "la documentació presentada ha sigut traslladada al jutjat i es passarà a la investigació per localitzar a les persones"

Guardar

22092017muletproces
22092017muletproces

"Eres una pedazo de mierda, lo sabes no, cacho feo.

"País valenciano te voy a dar yo a ti como te coja ".

"A ti sí que se te debería demoler la cabeza a patadas en la boca, payaso".

Aquestes han estat les amenaces i comentaris que ha rebut el senador de Compromís, Carles Mulet, a través de les xarxes socials. No obstant això, no sols han estat paraules sinó també fotografies amb missatges subliminals però amenaçadors i és que el mateix Mulet ha rebut una fotografia d'un afusellament.

[embed]https://twitter.com/carlesmulet/status/1268135414323388417?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1268135414323388417&ref_url=https%3A%2F%2Fvalenciaextra.com%2Fes%2F%3Fp%3D223844[/embed]

D'aquesta manera, el senador de Compromís, ha denunciat davant la Policia Nacional les amenaces de mort rebudes a través de xarxes socials en les quals, entre altres coses, s'afirma que se li "hauria de demolir el cap a palades en la boca".

Mulet ha mostrat en Twitter tots aquests comentaris que ha rebut citant el mateix usuari de @policia, i d'aquesta manera, en aquesta denúncia pública el senador ha llançat la pregunta: "Si aquestes amenaces les hi feren a un càrrec del PP, PSOE o Ciutadans, què creus que passaria?".

València Extra ha accedit a parlar amb el senador de Compromís, Carles Mulet.

No és la primera vegada que reps amenaces d'aquest tipus, no?

No, la veritat és que fa prou de temps que des que estic ací al Senat rebent qualsevol mena d'insults desqualificacions per xarxes o amenaces que de vegades no són tan agressives però sí que les solc rebre prou. De normal no faig molt de cas perquè hi ha gent molt descervellada que han agafat el fet d'insultar i fins i tot amenaçar com una pràctica habitual. De moment no li he fet cas fins ara, que he vist que les amenaces han sigut més agressives i fortes.

Perquè creus que les reps?

Jo crec que no tenen cap justificació però crec que el fet que hi haja persones que han agafat les xarxes per a abocar les seues frustracions personals o la seua ràbia política mostrant-la d'eixa forma, amb insults, amenaces, i d'una manera irrespectuosa, ha evidenciat açò. Crec que sóc una persona que sempre està clavat en temes polèmics i que fa propostes polítiques que molesten a molta gent i provoquen aversió política, però crec que això no és justificable.

Com afrontes aquests comentaris?

Jo de normal passe d'aquests comentaris. Quan en rep el que faig és esborrar-los i bloquejar l'emissor però crec que aquesta vegada els comentaris que he rebut han superat tots els límits acceptables. A més, també volia posar a prova que passava, perquè de vegades quan algun tipus d'amenaça, insult o desqualificació es fa a qualsevol membre d'un partit polític sempre apareix als telediaris, i quan li ocorre a un càrrec de Compromís no passa el mateix. Efectivament, hem vist que la repercussió ha sigut molt menor que si li haguera passat a alguna persona de Ciudadanos, PP o PSOE.

Que creus que busquen els autors d'aquests comentaris? Quina és la finalitat?

Primer que tot no conec els autors, són perfils sota un pseudònim fals i sempre amb una foto sense rostre. Darrere d'aquests perfils hi ha persones covardes que no s'atreveixen ni a donar la seua cara. No sé si la seua intenció és acovardir, atemorir, condicionar la nostra manera de fer política o simplement volen mostrar el seu odi cap a nosaltres, ja que no pensem com ells. Ni ho sé ni m'agradaria estar al cap d'eixes persones.

Les has denunciat a la policia, no? Que t'han dit? Quines mesures prendran?

Si, és la primera vegada que denuncie i que vaig a la comissaria policial a denunciar aquests comentaris. El principal motiu perquè no ho he fet abans és la disponibilitat de tindre un dia lliure per perdre anant a la comissaria policial. Ni tenia ni volia perdre 4 o 5 hores per denunciar a persones covardes, el que passa és que en aquesta ocasió sí que tenia la disponibilitat i com t'he dit, volia saber com es visibilitzava açò quan li passa a un càrrec de compromís.

Que t'han dit? Quines mesures prendran?

La documentació presentada ha sigut traslladada al jutjat i es passarà a la investigació per localitzar a les persones.

Com creus que s'hauria d'abordar aquest tema?

Açò és complicat, perquè clar, és difícil saber on està el límit de ela llibertat d'expressió, no? Jo crec que tot açò ja està regulat i ocorre el mateix amb el codi penal amb qualsevol mena d'amenaça o insult siga com siga, per xarxes, per correu postal o que siga de tu a tu. Això és un delicte. Crec que cal posar més filtres o impediments a les xarxes socials però açò és difícil perquè clar, qui fa de filtre?, qui diu que una publicació és incitació a l'odi o llibertat? No obstant això, sabem que la censura política actua a les xarxes, igual que per motius ètics o religiosos però també pel simple fet de mostrar un mugró et poden censurar una publicació. No faria falta regular res perquè ja ho està i aquests delictes estan tipificats però la gent ha de ser conscient que aquests comportaments no poden tindre lloc, perquè no saben qui està darrere si una persona per divertiment, una persona que comporte un dany o una cosa més organitzada.
Destacats