Carles Mulet: "Per al PP la pervivència dels conjunts costaners no ha de ser tan prioritària si posposa la seua Proposició de Llei"

El senador assenyala que l'angoixant situació que viuen els afectats contrasta amb la retirada de la iniciativa pel PP, que possiblement es tindrà a veure abans del pròxim estiu

Guardar

Platja Torre de la Sal, en el municipi de Cabanes
Platja Torre de la Sal, en el municipi de Cabanes

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha mostrat la seua sorpresa per la retirada del pròxim ple de la Proposició de Llei presentada pel PP que pretenia modificar la Llei de Costes perquè pogueren perviure conjunts urbans costaners de tipologia tradicional que han passat a ser de domini públic marítim-terrestre. "Entre altres veïns afectats, això deixa a l'estacada a nuclis com Torre de la Sal (Cabanes), Nules, Almenara o Xilxes, entre molts altres de l'Estat", lamenta.

Els populars han aparcat així la seua anunciada i reiterada Proposició de Llei, on Compromís anava a votar favorablement a l'inici de la seua tramitació com ja va anunciar el mateix Mulet el dimecres. "Sembla clar que aquesta qüestió no és tan prioritària com pregonaven, en aparcar-la a la primera de torn i plantejar la reforma de la part fiscal del Règim Especial de Balears (REB) per a compensar els sobrecostos de la insularitat que pateixen en aquestes illes veïnes", ha remarcat. "Retirar ara la moció", indica Mulet "implica deixar-la aparcada i que haja d'esperar un nou torn d'ací a uns mesos. Estem parlant que en 2021 no es debatrà amb quasi tota la seguretat i en 2022 ja veurem si és abans de l'estiu. No és una anècdota, en un moment que pot ser de no retorn per al veïnat".

Per al senador valencianista, "aquesta manera d'actuar evidència que el PP viu de l'aparença quan va prometent pels pobles, ja que en els seus anys de gestió van demostrar que no es van preocupar per fer res pels veïns ni a Cabanes, ni en la Generalitat ni des del Govern central. Per a res és la prioritat que deien quan, arribat el moment de debatre la qüestió, la retiren unilateralment i de manera vergonyosa, jugant amb els sentiments dels afectats. Confiem que li donen la prioritat que el tema mereix".

Carles Mulet, ha insistit que "una nova partió ens sembla ser la solució més directa, ràpida i raonable per als problemes de Torre de la Sal i altres nuclis costaners" i ha lamentat que "el PP, que és un grup gran, amb possibilitat de plantejar iniciatives amb més agilitat, retire el debat d'un tema crucial com aquest, haja deixat a l'estacada als veïns a la primera oportunitat".

Arxivat a:

Destacats